måndag 15 december 2014

Dinamarca - igen

Jag har nog aldrig upplevt eller sett sådan respektlöshet som Rosanna Dinamaca gör sig skyldig till i detta klipp. Sveriges högsta beslutande organ är en församling där man respekterar de etikettsregler som gäller. En talman i riksdagen ska respekteras och de regler som gäller som gäller ska följas. Riksdagen är ingen pajasförsamling eller ett ställe där man ägnar sig åt utomparlamentariska aktioner.

Så vad kan vi se på detta videoklipp? En total respektlöshet för de regler som gäller, och för riksdagens talman där hon avsiktligt börjar med ”åhörare”. Tror hon att det är något torgmöte hon ska prata på?
Men ok, misstag kanske man trodde, men när Björn Söder påtalar saken, svarar hon ”Du är inte min talman.”. En uppenbar förolämpning.

Igen, det är tur att jag inte är talman i riksdagen. Jag hade avbrutit henne, påtalat att det var andra gången hon bryter mot reglerna som gäller, och därefter bett henne avlägsna sig från kammaren. Sedan hade jag påtalat för v: s gruppledare, att detta var andra gången damen i fråga inte kan hålla sig till reglerna, och vid en tredje förseelse blir det utvisning på obestämd tid, rött kort. Kan man inte respektera de regler som gäller i Sveriges högsta beslutande organ har man inte heller något där att göra eller hämta.

Man må tycka vad man vill om politiska meningsmotståndare, men man ska kunna debattera med dem. Det ligger i demokratins natur. Att avsiktligt förolämpa riksdagens talman är inte acceptabelt. Kan hon inte acceptera de regler som gäller ska hon inte heller få vara i riksdagen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

De fortsätter i samma stil mot SD som under valrörelsen. Vi kanske får vara tacksamma att visselpipor och stenar inte har använts ännu.

Jag förstår inte att hon fick vara kvar i salen. Hon beter sig som en osnuten skoljänta, bara rätt att visa ut henne. Jonas Sjöstedt borde ta ansvar, men han har väl samma syn.

Väldigt trist!/V

Anonym sa...

H0n borde inte tillåtits fortsätta sitt anförande.
Söder skulle ha stängt av hennes mikrofon när hon spottade på 800.000 svenskar.
Just nu är Söder utsatt för sverigehatarna, men vi kommer att
få se mycket mer av deras ondska innan valet är över. Irene

Anonym sa...

Tror inte vare sig Söder eller SD skall vara särskilt bekymrade över Dinamarcas omogna beteende.

Varje sådant poserande från V eller MP är sannolikt till fördel för SD och även om Dinamarca själv inser det så kan hon inte låta bli. Hennes högst personliga tillfredsställelse av poserandet inför sina fränder är så mycket viktigare än vad effekten i övrigt kan tänkas bli.

En jagsvag person.

Ulmerkotten sa...

Tja, vänstern är ju anhängare av gatans parlament, de vill bara flytta in i sveriges högsta beslutande organ.