lördag 20 december 2014

Systemfel

Det finns ett systemfel när det gäller flyktingmottagning. Det finns runt 300 kommuner som har kommunalt själstyre. De lokala medborgarna har alltså valt sina politiker och man har enligt grundlagens första paragraf kommunalt självstyre. Det är alltså de lokala kommunpolitikerna som ska bestämma hur många flyktingar man kan och vill ta emot. Man har kunskap om de lokala sakerna, situationen och har politiskt mandat att styra kommunen.
Baserat på detta är det helt enkelt så att varje enskild kommun ska bestämma hur många flyktingar man kan och vill ta emot under en viss tidsperiod. Detta antal man får från kommunerna och sedan är det inget som helst problem för migrationsverket att summera och sedan anpassa antalet flyktingar vi tar emot i detta land, förslagsvis på årsbasis.
Men nu har vi problemet att riksdag och regering beslutat över vilka regler som ska gälla för att klassas som flykting. De regler man fattat och de dekret man givit till migrationsverket är inte i paritet med den mängd flyktingar kommunerna kan och vill ta emot. Som ett resultat har man kört med både morot och piska till kommunerna för att ta emot s.k. flyktingar. När slutligen inte det hjälper har man valt att ändra lagen så att migrationsverket ges mandat att fördela flyktingar till kommunerna. Detta är alltså ett flagrant brott mot grundlagens första paragraf om kommunalt självstyre och grundlagens intention avseende hur Sverige ska styras. Vidare har man låtit privata företag etablera sig på marknaden vars enda affärsidé är att tjäna pengar på migrationsverkets desperation. Dessa företag köper upp olika större hus och byggnader för att förvandla dem till flyktingboenden, för att sedan tjäna stora pengar baserat på de pengar man får per flykting från migrationsverket. Detta är ett exempel av manga.
Vad kommunerna tycker om detta struntar man i, och dessa företag får alltså sin vinst betalad direkt från medborgarnas skatter. Man har ju tidigare ifrågasatt företag som gör vinst inom vårdsektorn och skolor, men detta ifrågasätts inte.
Men rikspolitikernas svammel för att legalisera detta har ingen ände. Jag vet inte hur många gånger man hört snack om att det är ”riktiga flyktingar”, att ”ensamkommande flyktingbarn” skulle var just barn, att Sverige behöver invandringen, att vi blir berikade, om situationen i världen med massor av konflikter, o.s.v., o.s.v.
Nu uttalar sig även migrationsverkets generaldirektör, Anders Danielsson, och menar att ”vi har en lång tradition att hjälpa.”. Jag har hört argumentet ett antal gånger tidigare. Det är som att höra en brottsling försvara att denne gjort samma brott en längre tid och vid ett flertal tillfällen.
En annan sak är att det kostar enorma pengar att ta hand om s.k. flyktingar här i Sverige. Hade bara en del av de pengar som allokeras till s.k. flyktingar i detta land, hjälp riktiga flyktingar i flyktingläger och på plats, hade man uppnått mångdubbelt mer humanitärt än man gör idag. Jag vill även minnas att jag läst att man tar runt 20% av de pengar som skulle gå till riktiga flyktingar på plats, till att finansiera migrationsverkets verksamhet och ”flyktingmottagning” här.
Men generalfelen i politiken är alltså två: för det första att det inte är kommunerna som bestämmer hur många flyktingar de kan och vill ta emot. Detta är ett direkt brott mot grundlagen.
För det andra att hjälper man inte flyktingar. De som betalat runt 100.000kr för att bli smugglade just till Sverige är inga flyktingar. Definitionsmässigt flyr flyktingar desperat, vanligtvis till något närområde och där kanske det finns flyktingläger. De som betalt flyktingssmugglare för att bli smugglade flera hundra mil, över dussintalet gränser, lika många länder, och från en annan världsdel är definitionsmässigt inte flyktingar. Alltså minst 90% av de som idag kommer hit och söker asyl. För någon dag sedan
kunde man läsa att ”flyktingar” från Syrien som nu är i ”migrationsverkets vård”, chartrat ett plan för att komma hit. Det är ju minst sagt talande om hur desperata dessa ”flyktingar” är. Men eftersom regeringen beslutat att alla som kommer hit från Syrien är ”flyktingar”, kan de snart kvittera ut sina PUT, och sedan blir det anhöriginvandring.
Vi är ett rikt land så vi har råd med migrationspolitiken som förs.”. Detta har man hört till sin leda och det har varit och är en ren lögn. Vi har stor bostadsbrist, låga löner, taskigt sjukvård, låga pensioner, inget försvar, usel äldrevård, stor arbetslöshat och dåliga skolor. Kort sagt, finns ett antal mycket stora hål att stoppa varenda surt förvärvad skattekrona i. Att spendera svenska skattepengar, kanske minst 100 miljarder årligen, på att ta hit och finansiera boende och uppehälle för ekonomiska migranter som vill ha en bättre levnadsstandard med skattepengar är minst sagt ansvarslöst.

Inga kommentarer: