tisdag 16 december 2014

Desperata flyktingar - nu i chartrat plan

Visst är det smart att ha generella regler? Med sådana kan man koppla bort all logik och eget tänkande. Det gäller instruktioner, lagar, regler och i synnerhet inom trafiken. Du ska inte tänka, bara göra som det står. Gör du på något annat sätt för att du gör en annan bedömning eller kanske vet bättre än den som har utfärdat dessa dekret har du fel. Trafiklagstiftningen är just ett sådant absurdum, där man bara kan ha fel, trots att man egentligen har rätt. Det är Sverige i ett nötskal. Med det menar jag helt paradoxala dumheter, där både den straffande och den straffade förväntas lägga all form av tänkande och intelligens på hyllan och bara lyda. Låt oss ta ett exempel; du kör en söndagsmorgon på sommaren i din nya bil med utmärkta prestanda, du har lång erfarenhet av att köra på Autobahn, och du har en tyskregistrerad bil och tysk heltäckande sjukförsäkring. Det är skyltat 90, och du kör 160. Inga problem alls egentligen eftersom du kan det, är van vid det och omständigheterna medger det.
Men om polisen tar dig har du ingen chans att få rätt, du kan säkert läsa om ”vansinnesfärd” i lokalpressen o.s.v.
Kopplingen till en dagsaktuell händelse (länk), är att man utfärdat ett dekret som säger att alla som kommer från Syrien är flyktingar och ska beviljas uppehållstillstånd. Sverige har ju länge stött människosmugglingen genom att helt bortse från att de som kommer hit får betala runt 100.000kr för att bli smugglade just hit och man har på så sätt stött smugglarnas verksamhet.
Men nu är det ju lite jobbigt att bli smugglad. Jag vet inte hur det går till i detalj, men det kan ju inte vara någon angenäm resa. Så eftersom det finns en generell regel som innebär att alla från Syrien ska automatiskt få uppehållstillstånd, och man tycker det är jobbigt att resa, är det ju konstruktivt att chartra ett plan. Givetvis kommer då alla enligt den generella regeln beviljas uppehållstillstånd. Man frågar sig om Sheraton duger som inkvartering, eller det bara måste vara Grand Hotel, efter de traumatiska upplevelserna i hemlandet.
Men något märkligt är att man förhör flygpersonalen snackar om åtal och att beslagta planet. De har ju faktiskt hjälp dessa desperata flyktingar att fly, och vi har ju i många år accepterat att personer som smugglas just hit är flyktingar och på så sätt understött människosmuggling.
Jag har två slutsatser om detta: Tack sjuklövern! Uppger du att du kommer från Syrien är det bara att checka in på det svenska hotellet. Den andra är; Alla generella regler är mer eller mindre felaktiga, och att medborgarna är idioter som inte vet sitt eget bästa.

Add: Men vi närmare eftertanke är ju "flyktingsmugglare" ett ganska fult ord. Varför har inte PK-ordsmedjan som jobbar för sjukövern kommit på ordet "nödledsagare"? Det skulle ju legalisera hela verksamheten omedelbums. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Får man göra vinster i svenska välfärden får man väl göra vinster på 'nödställda'? Varför är det senare så fult, utnyttja svaga och utsatta funkar i Sverige, som bekant.

Men vissa är det alltid mer synd om än de bortskämda svenskarna. Vi som aldrig gjort eller gör något, vi har ju inte byggt välfärden säger våra politiker!

Nödledsagare, mycket bra ord! Dags för uppsnyggning i vokabulären./V

Ulmerkotten sa...

Men det intressanta är att man ifrågasätter vårdbolagens och de privata skolornas vinster och menar att privata bolag inte får tjäna pengar på skattepengar, är det helt och utan ifrågasättande man accepterar att privata bolag får göra hur stora vinster som helst på att fixa flyktingförläggningar.
Att skattepengar hamnar på skolor och vård är alltså fel, emedan samma sak när det gäller "flyktingar" ifrågasätts inte.

Anonym sa...

Kan ni se bilden av Reinfeldt när han står på Sturup och istället för de där färgade lamporna som markpersonalen viftar med för att styra planet rätt på backen, så håller han upp skylten

"Tack för att ni valde Sverige"