måndag 5 september 2016

Båtboende?


Vi har ju under många år hört hur synd det är om ”ensamkommande barn”. Jag råkade se denna lilla notis som handlar om ”ensamkommande” som förhörs om båtboendet. Läser man notisen i sin helhet och i synnerhet de sista raderna är det knappast själva boendet som är problemet. Jag citerar artikeln: ” De misstänks för en rad brott, bland annat hemfridsbrott, skadegörelse och försök till stöld.”
Men en sak kan vi vara säkra på; det kommer inte dömas ut några straff, och det är oklart om ens några åtal kommer att väckas. UNT insåg dock att det var väl magstarkt att kalla 25-åringar för ”barn” och nöjde sig med ”ensamkommande”. Vad själva boendet har med saken att göra är dock oklart, då lagen om eget boende (EBO) gäller.
Men jag kan inte låta bli att hänga upp mig på ordet ”ensamkommande” det låter som någon som själv tagit sig genom hela Europa till vårt lilla land. Kan kanske politikerna sluta att ljuga och i stället kalla dem för ”gruppsmugglade” eller varför inte ”massmugglade”. Eller är det någon som ser någon som verkar ensam på denna båt?


Eller blir de helt plötsligt ensamma bara de sätter foten på svensk mark?

Inga kommentarer: