tisdag 20 september 2016

Regeringens Tankesmedja för Politiskt Svammel

Det är lite paradoxalt när LO går ut med kampanjer mot SD. En stor del av deras medlemmar har kommit till insikt att det verkliga hotet ligger i regeringens eller de borgerligas flumpolitik.
Hur många gånger de senaste åren har vi sett olika kostsamma påhitt som bara har varit förslösade pengar. ”instegsjobb”, ”validering”, ”enkla jobb”, ”snabbspår” och annat har duggat tätt med olika subventioneringar och alla lika misslyckade och kostsamma. Nu flaggar alltså regeringen för ytterligare pengar och Ylva Johansson tycker att AF; ”Det här måste ni bara fixa”. (länk) Men man kan alltså notera att det är regeringen som ställt till problemet i första läget.

Nu tar vi det från början. Politiker skapar inga jobb. Mängden arbeten i detta land finns fördelade på två sektorer; antingen statlig/kommunal eller hos landstingen eller inom privata företag. Att skapa arbeten som inte behövs inom offentlig sektor är inga riktiga arbeten, bara ett sätt att dölja arbetslöshet. Detsamma gäller om man på olika sätt tvingar ut personer i privat sektor som ”praktikanter”, ”lärlingar” eller annat bekostat av skattemedel.
Arbeten skapas av att det finns behov av att ett arbete ska utföras och någon som är villig att betala för det, inget annat.
Sedan finns det givetvis en stor variation av olika arbeten, men problemet är att man släppt in ett stort antal personer som inte har adekvat utbildning (och anhöriga), samt givetvis inte kan svenska. Kostnaderna är enorma och staten avser nu att allokera mer pengar för att dölja hela problematiken.

Men så har vi LO som försöker agera regeringens springpojkar (länk), och letar efter halmstrån för att smutskasta SD. Man kan ganska lugnt konstatera att man kastar sten i eget glashus. Den tidigare och denna regering har alltså plockat in hundratusentals personer som måste försörjas i kanske uppemot 10 år i genomsnitt. Man flaggar för högre pensionsålder, kommunerna går på knäna och kommer behöva mer pengar och man lånar pengar för att få statsbudgeten att gå ihop. Allt emedan det är högkonjunktur.

Desperationen är total och Regeringens Tankesmedja för Politiskt Svammel, har gått på högtryck. Jag lyssnade på Magdalena Andersson budget och ord som ”Yrkesvux”, ”Lärlingsutbildning för vuxna”, ”Rätt till komvux”, ”Växastöd”, ”Kompetensutveckling” och ”Lärlingsvux”, kunde extrahetas ur allt svammel och att läggas till högen av tidigare nämnda.
Vi vet dock av tidigare flummiga förslag att slutsatsen blir förslösade skattepengar, och enbart sätt att dölja arbetslöshet, dock nu med nya namn från tankesmedjan.
Kan man kanske kombinera svamlet i budgetsatsningarna till Anderssons Nangiala: "Växastöd med yrkeskomvuxlärlingar i kompetensutveckling under validering och SFI för enkla instegsjobb.".

Inga kommentarer: