torsdag 29 september 2016

Kalciferol


Islam innehåller en hel hög med dumheter samt direkta lagbrott. Egentligen inte konstigt alls då man baserar livet efter en bok från 600-talet och vad imamer tycker. Vi svenskar ska acceptera dumheterna antingen för att det finns så många muslimer i landet eller för att det är en religion.
Man ska alltså lägga 1400 år av utveckling på hyllan och låtsas som att samhällen inte utvecklats och tro att regler som någon tyckte gällde på 600-talet i arabvärlden ska accepteras i Sverige 2016. I de fall dumheterna är baserade på någon form av åsikter eller konsensus mellan imamer likaså.
En av de mest verklighetsfrånvända sakerna är kraven muslimska män har när det gäller hur kvinnor ska klä sig och muslimsk kvinnosyn rent generellt. Imamerna eller koranen kräver alltså att kvinnor ska ha heltäckande klädsel. Nu uppstår problemet att i detta land, att vi till skillnad från i Mellanöstern och i Afrika inte har bråkdelen så kraftig bestrålning av solen. Om man ovanpå det kräver att kvinnor ska i stort sett helt täcka kroppen med tyg, uppstår problemet med att huden inte ges möjligheten att skapa D2/D3-vitamin, med brist på denna vitamin som följd.
Redan 2011 rapporterade läkare i Tensta att D-vitaminbrist var ett problem (länk). Man kan läsa i tabell 1 att 88% av de som kommer från Mellanöstern samt Afrika diagnosticerats med D-vitaminbrist, samt att av dessa (tabell 3) var 86% kvinnor. Under diskussion skriver man: ”Invånarna i Tensta har ökad risk för D-vitaminbrist på grund av att en stor andel av patienterna är födda utomlands. Många är mörkhyade, har heltäckande klädsel, äter traditionell mat som inte innehåller fisk eller mjölkprodukter, undviker sol, är överviktiga och har fött många barn.”.
2015 var det alltså enligt SVT (länk), Drygt 126 tusen som fått recept på D-vitamin från läkare i detta land. D-vitaminbrist har aldrig varit ett problem i detta land, med SVT skriver givetvis för att vara PK: ”Dramatisk ökning av svenskar som får diagnosen D-vitaminbrist”.
Är det någon som föreslår att man på rent medicinska och vetenskapliga grunder kräver att imamernas eller koranens krav på hur kvinnor må klä sig upphör? Nix, det törs ingen. I stället skriver man ut D-vitamin i stora mängder för att sopa problemet under mattan eftersom vad imamer tycker, och vad en skrift från 600-talet anger är tydligen accepterbart i detta land. Ovanpå detta har vi givetvis det generella problemet med muslimers kvinnosyn, vilket jag skrivit om ett antal gånger tidigare.
Så låt oss sätta ner foten mot rena dumheter. Detta är bara en av otaliga, direkt relaterade till islam. För sådär fem-tio år sedan skulle vi svenskar acceptera att Sverige var ett muslimskt land bara för att det finns så många muslimer rent defatistiskt. Ramadan var en svensk högtid. Svenska skattepengar skulle bekosta imamutbildningar, var en motion i riksdagen. Underförstått är givetvis att acceptera alla rena dumheter islam för med sig samt även anpassa svenskt liv till vad som passar islam och imamer som segregerade badtider, gymnastik, matkrav m.m.. Logik, svensk kultur och 1400 år av utveckling av ett modernt västerländskt samhälle hamnar i soptunnan. Vi svenskar ska vara tacksamma för att bli ”berikade”.
Jag tänker inte be om ursäkt för att jag aldrig tänker, vill eller avser som svensk att bli ”berikad” av islam.

Det är på inget sätt rasistiskt, utan ett rent konstaterande. Islam är ingen etnicitet, folkgrupp eller folkras – det är tyvärr något som politikerna klassar som en religion. En extrem sekt vore en mer relevant definition.

Inga kommentarer: