måndag 26 september 2016

Lynchmobbar

Så var det dags för media att frisera sanningen igen. Dagens huvudnyhet är alltså att fotbollsfirmorna gör gemensam sak och ger sig på vad media kallar för ”ensamkommande unga” eller ”flyktingbarn”.
Den generella bilden läsarna därmed ska få, är att det skulle röra sig om några det är synd om rent generellt, och att det handlar om helt oprovocerat våld med alla kopplingar man kan hitta till nazistiska, rasistiska rörelser eller fotbollshuliganer.
Tidigare och i media kallades dessa för ”marockanska gatubarn”, vilket även det är en ganska felaktigt då det handlar om personer som inte är barn, utan ungdomar eller män. De har ingen försörjning, är inte ensamkommande och definitivt inte flyktingar. Givetvis är det då så att de ägnar sig åt olika former av ren kriminalitet för sin försörjning. Politikerna har uppenbarligen inte lyckats att bli av med dem, och rättsväsendet står tydligen helt handfallet.
Ygeman menar att ”lynchmobbar måste lagföras bort”, (länk)och pratar om ”minderåriga utlänningar”.
Nu händer alltså det jag skrev om för en tid sedan, vi får olika medborgargarden och konstellationer som tar lagen i egna händer. I den mån medborgarna upplever att ordningsmakten av olika anledningar inte gör vad man ska, kommer man ta lagen i egna händer lokalt och på riksplan. Hur många av de brott dessa kriminella element ställt till med har klarats upp? Sannolikt mycket få, och medborgarnas enda möjlighet blir givetvis att ta lagen i egna händer. Vi har ju även kunnat läsa att polisen lägger mindre brott på hög och struntar i dem. Alltså är det faktiskt så att Ygeman och Eliasson är ansvariga för just denna utveckling, tillika den alltmer tilltagande gängkriminaliteten i förorterna. Vad är uppklarningsprocenten på bostadsinbrott, bilstölder, skadegörelse och massor av andra brott som är nedprioriterade?

Jag vill minnas att då problemet med de marockanska ligisterna dök upp, skickade regeringen någon till Marocko för att försöka få dem tillbakaskickade. Uppenbarligen misslyckades man, och den helt naturliga utvecklingen är att medborgarna tar lagen i egna händer då ordningsmakten uppenbarligen står helt handfallen. Man kan ju kalla det för lynchmobbar om man vill, men direkt vållande är Ygeman och Eliasson, då man underlåtit att lösa problemets kärna d.v.s. kriminella utlänningar som olagligen befinner sig i landet, och tillåts verka och utföra brott utan att bli straffade och utvisade, oavsett ålder.

Medias analys och krav på problemlösning är helt felaktig, och som vanligt ska man tycka synd om brottslingarna i st. f. att se till de drabbade.

Inga kommentarer: