onsdag 21 september 2016

Muta och röstköp är fult, det heter samarbete

Björn Söder ställer en fråga till Margot Wallström när det gäller röstköp kopplade till Sveriges inval i säkerhetsrådet och palestinierna (länk).
Historiskt sett är det så att Sverige och i synnerhet socialdemokraterna stött palestinierna ensidigt och skyllt alla konflikter mellan Israel och Palestina på israelerna. Sannolikt började detta under Olof Palmes regering och har fortsatt sedan dess, märkligt nog även under borgerliga regeringar. Sven Andersson var utrikesminister under Olof Palme, kompis med Yassir Arafat och understödjare av palestinierna. Var Olof Palmes sympatier låg behöver nog ingen utredning. Detta är en artikel som belyser saken. Under åren har givetvis Public Service varit ett redskap och man har generellt underlåtit att berätta om raketangrepp, vapensmugglingar, kopplingar med militanta islamister och annat gällande palestinierna, samt utmålat Israel som boven för alla konflikter.
I detta dokument har vi typexempel på det svammel man ägnar sig åt, och jag citerar punkt 2: ”Det största utvecklingshindret i Palestina är den israeliska ockupationen som pågått sedan 1967.”
Bara de senaste åren har åtskilliga miljarder pumpats in till Palestina som man kan se på denna länk. Det heter ”Bistånd” eller ”Utvecklingssamarbete i siffror”, vilket låter mer legitimt.
För ett tag sedan erkände regeringen Palestina som stat, trots att man styrs av Hamas, Fatah och Hizbollah, som är terroriststämplade av FN.

Givetvis vill man ha någon form av återbetalning, och fick alltså stöd för en plats i FN:s säkerhetsråd.
Margot Wallström kommer nu förneka alla kopplingar, trots att de är minst sagt uppenbara. Muta är fult, röstköp likaså - samarbete är fint. Man behöver dock inte vara stjärntydare för att Wallström kommer att avrunda med hur synd det är om palestinierna.

Nu håller säkerligen palestinierna, för vilken gång i ordningen vet jag inte, att skaffa vapen, raketer, bygga upp militär styrka, för att om ett tag (och igen), angripa Israel. Jag vet inte hur många gånger det skett.
Public Service kommer dock inte rapportera ett knyst om raketer mot israeliska civilbefolkningen som palestinierna brukar roa sig med. Däremot när Israel tröttnar och försvarar sig, kommer detta rapporteras som ett militärt angrepp, helst med skrämmande bilder, så vi ska tycka synd om palestinierna.
Så gör man propaganda, men kallar det fakta, utbildning och information. Givetvis måste TV-avgiften höjas för att du ska få del av denna propaganda, som regeringen proklamerade i sin budget. Grattis!

Inga kommentarer: