tisdag 6 september 2016

Hur regeringen flyttar fokus

Vi har alltså inget försvar, usla skolor, lärare med taskiga löner, usel sjukvård med underbetald och överarbetad personal. Långa sjukvårdsköer. Tandvård får man betala för. Gängkriminalitet med skottlossningar handgranater och bomber som vardagsmat. Snart tiggare i vartenda gatuhörn. Ett polisväsende med underbetald personal som rapporterar om missförhållanden och ett rättssystem i förfall. Tiotusentals "papperslösa".
Ovanpå detta enorma kostnader för den sanslösa migrationspolitiken denna och föregående regering bedrivit och bedriver. Skattetrycket är sannolikt det högsta i världen och kommunerna kommer att gå på knäna framgent då staten flyttar över ansvaret för s.k. flyktingar på kommunerna och sänker ersättningarna.
Så vad lanserar regeringen då? (länk)
En historiskt stor satsning på miljö och utsläpp…detta är ju rent löjligt och paradoxalt. Löjligt för att vårt lilla land inte har någon som helst påverkan när det gäller det globala klimatet. Men det paradoxala ligger i att vi, och denna regering importerar miljontals ton sopor (länk), som eldas upp och skapar enorma mängder växthusgaser. Man tycker att varje land borde ta hand om sina egna sopor, men så är det alltså inte. Detta nämner givetvis inte regeringen eller miljömupparna.
Utspelet är precis som kommentatorn påtalar, ett utspel för att visa att man samverkar med miljömupparna för att rädda sina sängkamrater från 4%-snaran.

Det hade mycket mer relevant med ett utspel om hur man ska komma lösa och komma till tals med de allvarliga problem jag nämnde inledningsvis, i stället för att tramsa om någon påhittad miljöpåverkan som inte finns eller att detta land ska vara något litet visionsflummande föregångsland, men som alla andra länder kommer att strunta blankt i.
Men det gäller även att flytta fokus från de verkliga problemen och sopa dem under mattan med tramsiga utspel som detta.

Inga kommentarer: