torsdag 1 september 2016

Levnadsbidrag nästa?

Nu börjar facit komma för kommuner som ”ställt upp” eller ”tagit sitt ansvar”. Staten har alltså lovat kommunerna att betala för s.k. flyktingar de första två åren, och en del sjuklöver-kommunpolitiker menade även för något år sedan att detta skulle vara bra för kommunerna. Det kanske skulle ha fungerat om man tror att s.k. flyktingar och deras anhöriga kommer ut på arbetsmarknaden inom två år. Problemställningen är snarare att det snarare dröjer uppemot 10 år i medeltal innan de i arbetsför ålder kommer in på arbetsmarknaden. Hur det ser ut för anhöriga vet nog ingen.
Men redan idag kan vi konstatera att Migrationsverket inte betalar ut vad sjuklöverpolitikerna lovat. På
denna länk i Sydsvenskan kan vi se att kommunerna tvingas låna pengar för att utlovade utbetalningar inte skett. Vidare har ju regeringen flaggat för att ersättningarna till kommunerna kommer att sänkas drastiskt. Här ar en bild från Sydsvenskan (se länken ovan), på migrationsverkets skulder till kommunerna i Skåne:Är det någon som är naiv nog att tro att den migrationspolitik som denna och tidigare regering för och har fört inte är något annat än en ren katastrof för landet? Tror någon att det är riktiga flyktingar som smugglat sig hit över dussintalet gränser och hundratals mil, eller att detta lilla land gör någon som helst skillnad med 65 miljoner riktiga flyktingar i världen (enligt UNHCR)?
Så hur ser det då ut för t.ex. Malmö kommun som just ”ställt upp”? I Sydsvenskan på denna länk har vi rubriken ”Ett ekonomiskt stålbad väntar Malmö. Skatten måste höjas med 6 kronor och 41 öre. Annars väntar nedskärningar på hundratals miljoner om året.”. Vad som inte nämns i denna artikel är dock skulderna Migrationsverket har till Malmö som enligt denna bild är 680 miljoner eller 4% av budgeten. Ej heller effekterna av sänkningen av de statliga ersättningarna för ”flyktingar” som regeringen flaggar för.
Denna regering och den tidigare har alltför sent vaknat upp. Kanske är det ett resultat över att man har en svag koalition med verklighetsfrämmande miljömuppar, eller man har inte kunnat ta de förslag som SD lagt fram under åren av någon idiotisk beröringsskräck. Idag ser vi hur regeringen på punkt efter punkt kopierar de förslag SD lagt tidigare, men lanserar dem nu som sina egna.
En sak är klar; jag avundas inte de politiker som ska ta över denna soppa efter nästa val. En skola i fritt fall, en kass sjukvård, låga pensioner och taskig äldrevård, en poliskår snart i upplösningstillstånd, inget försvar och en stor statsskuld, gängkriminalitet i berikarområden och olika sexualbrott, för att nämna några saker.
Men givetvis med ett av världens högsta skattetryck redan idag, och det finns en gräns för när det inte lönar sig att arbeta längre. Det är kanske dags för en skattereform? Staten tar alla medborgares löner, och sedan får medborgarna ansöka om ”levnadsbidrag”, som beviljas efter en statlig mall och den mängd pengar staten råkar ha fått in av de dumgökar som naivt nog arbetar och tror att det lönar sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Naturligtvis kommer levnadsbidraget att vara behovsprövat och grundregeln kommer att vara att araber, somalier och afghaner har behov av att leva. Västerlänningar får helt enkelt svälta ihjäl.

Ulmerkotten sa...

Det finns en gräns när medborgarna fattar att det inte lönar sig att arbeta. Om staten och kommuner nu höjer skatterna mer, och med bakgrunden av att vi redan idag har ett av världens högsta skattetryck, kommer det resultera i fyra saker:
1. Personer med spetskompetens och bra utbildning flyr till andra länder.
2. Den svarta marknaden kommer att öka beträffande alla yrken där man kan ta in svart arbetskraft.
3. Företagen, och i synnerhet högteknologiska, kommer flytta från detta land då reallönen för de man vill blir för liten.
4. Det kommer att gälla att lura staten och kommunerna på så mycket bidrag som möjligt.

Vet inte om politikerna känner till det, men det finns något som heter Laffer-kurva. Googla....