onsdag 31 augusti 2016

Så ljuger man med statistik

Alltså, om vi nu kopplar statistiken som Metro redovisar på denna länk, d.v.s. att 12% av alla som åtalas för våldtäktsmål döms, samt att straffen är löjligt låga, samt skadestånden ett rent skämt, med polisens statistik över brott man utrett och lett till åtal, hamnar vi på att 1.7% av all rapporterade våldtäkter leder till fällande dom. Det är bara att multiplicera polisens siffra (0.14) med fällande domar (0.12).
Så om du är kvinna och har blivit våldtagen, finns det någon som helst anledning att ens polisanmäla detta?

Ok, chansen att få gärningsmannen fälld är alltså runt 1.7%. Om du skulle få rätt, kommer ett löjligt skadestånd dömas ut på kanske 20-30.000kr. Men eftersom gärningsmannen inte kan betala detta belopp hamnar detta hos Brottsoffermyndigheten. Denna myndighet står av någon märklig anledning ovanför alla domstolar, och anser sig har rätten att skriva ner skadestånd till vad de anser skäligt. Mycket märkligt, men så är det. Dessutom måste ett brottsoffer tjafsa med dem kanske ett halvår för att få rätt och en nedsatt del av det som domstolen tilldömt.

Så om en kvinna i detta land blir våldtagen, är det inte mödan värt att anmäla. Det är sannolikt mycket högre vinstchans att vinna något på Triss, än att försöka lagföra en klockren våldtäkt.
Men visst ser det bra att BRÅ kan berätta att antalet våldtäkter minskat som vi kan se på
denna länk.? Hur man ljuger med statistik alltså.
Det är så man ljuger med statistik och försöker verka vederhäftig, med en rikspolischef som hävdar att ”vi” klarade denna sommar. Det gjorde man inte Eliasson! Annie Lööf som försöker efterlysa politiska poäng och högre straff för våldtäktsmän, och spridda naiva politiker i sjuklövern som fattat att det är ”män” som begår våldtäkter (och försöker därmed skuldbelägga alla män).
När ska man sluta mörka ett problem som uppenbarligen är kopplat till invandrare, deras ruttna kvinnosyn och i synnerhet islam?

Inga kommentarer: