torsdag 18 augusti 2016

God morgon, Sverige

Åtskilliga gånger har jag påtalat att det inte är riktiga flyktingar som kommer hit och bara dyker upp. Det finns en liten del av alla de som kommer hit som är riktiga flyktingar, och de kallas för kvotflyktingar, och var 1880 2015 enligt migrationsverket (länk). Men det rör sig om under 2.000, resten är ekonomiska lycksökare som vill ha en bättre levnadsstandard. Det är en ren självklarhet att de är beväpnade med någon tårdrypande historia att dra får migrationsverket, konstigt vore annars.
Givetvis är det även så att flyktingsmugglarna vill fortsätta sin lukrativa verksamhet, och förutom de generösa regler vi har och har haft kan smugglarna givetvis lura människor om både om alla förmåner som finns i Sverige samt hur enkelt och riskfritt det är att ta sig hit. Dessa faktorer brukar kallas för ”pull-faktorer”.
Men även om valserna för migrationsverket inte skulle gå hem, har personerna rätt till återetableringsstöd, vilket innebär att personen har rätt till att få med sig svenska skattepengar enligt följande: ”Återetableringsstödet motsvarar 30.000 svenska kronor för varje person över 18 år och 15.000 kronor för barn under 18 år. En familj kan få högst 75.000 kronor.” (länk migrationsverket)
I denna DN-artikel kan vi läsa hur denna kriminella verksamhet bedrivs och hur det fungerar. Man bedömer alltså att det finns runt 40 kriminella nätverk i detta land som använder svenska pass för att smuggla hit personer.
Det är alltså ett brott att smuggla in personer i landet, men den som blir insmugglad har rätt till asylprövning ändå, och vidare gratis hemresa samt ”återetableringsstöd”. (Bättre lycka nästa gång!)

Vi har flyktingbaroner som tjänar storkovan i rena skattepengar på de som smugglat sig hit och alla deras anhöriga. Vi har kriminella nätverk som tjänar massor på att smuggla hit människor och runt en person om dagen misstänks för flyktingsmuggling. Men bara i 15% av fallen väcktes åtal. Hur många fällande domar det ledde till är ej angivet, men slutsatsen blir att risken att straffas för flyktingsmuggling är mycket liten.
Nu väntar vi bara att Löfvén ska dra några snyfthistorier om vad han fått se på sitt besök vid flyktingläger i Jordanien, samt göra kopplingar med de som smugglat sig till Sverige. God morgon Sverige! Det gäller att fatta att alla som kommer till detta land förutom kvotflyktingarna, är inget annat än ekonomiska migranter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

EU måste upprätta läger utanför EU enligt den australiensiska modellen.

Dit transporteras ALLA som saknar giltig visering.

Trafiken upphör som genom ett trollslag.

Ulmerkotten sa...

Det låter klokt. Några öar i medelhavet som läger där alla må anföra sina flyktingskäl. Vidare i varje EU-land liknande anläggningar för de som lyckats komma förbi EU:s yttre gräns.
Sedan har man samma regler för asyl på alla ställen - en typiskt sak som EU skulle prioritera och anta baserat då dagens situation som är minst sagt kaotisk.

Anonym sa...

Min tanke var att ÄVEN de som tagit sig innanför EU:s gräns skulle transporteras till läger utanför EU. På så vis skulle ingen som helst fördel vinnas för migranter som låter sig smugglas.

Ulmerkotten sa...

Oki. Sedan kan man skicka en hel hög med byråkrater som värmer stolar i Bryssel till att avgöra asylärenden i dessa läger...