måndag 15 augusti 2016

Löfvén på propagandaresa

Man undrar var Löfvén har i Jordanien att göra. Kanske vill han få till en koppling mellan de som kommer till Sverige och riktiga flyktingar, alltså rent massmedialt. Det är ett mycket sorgligt faktum att svenska regeringen kapat ner på det riktiga biståndet till flyktingar då kostnaden för den sanslösa migrationspolitiken slukar enorma skattebelopp.
Men knutpunkten är att det finns runt 65 miljoner riktiga flyktingar i världen, de som kommer till vårt lilla land har smugglat sig hit, betalat flyktingsmugglare runt 100.000kr, från en annan världsdel, över dussintalet gränser och hundratals mil. Dessutom finns Dublinöverenskommelsen som innebär att flyktingar måste söka asyl i det första EU-land de kommer till.

Slutsatsen är att 95% minst av de som kommit hit de senaste åren inte är flyktingar, utan ekonomiska migranter som drar snyfthistorier för migrationsverket och är ute efter en bättre levnadsstandard för sig och sina anhöriga.

Men Löfvéns resa och studiebesök är inget annat än en ren propagandatripp, snygga bilder som ger knytning till just riktiga flyktingar och flyktingläger. Väl hemkommen kommer han kunna komma med argument om hur det var och vilka han pratat med och annat i debatter.

Vidare är det så att regeringen tagit en stor del av de pengar som var avsedda för biståndspengar just till riktiga flyktingar, till att finansiera den sanslösa migrationspolitiken. Man kan på denna länk läsa: ”Avräkningarna för flyktingkostnader uppgår till nära 8,2 miljarder kronor vilket motsvarar 19 procent av biståndsramen.” (länk regeringen).

Så Löfvéns resa till flyktingläger i Jordanien är inget annat än ett spel för galleriet och lite propaganda.  Han kunde ha stannat hemma, och tagit hand om kravallerna i berikarområdena i stället. Med en rikspolischef som har en poliskår i förfall, och en inrikesminister som inte verkar fatta situationens allvar.

Inga kommentarer: