onsdag 24 augusti 2016

Migrationsverket – regeringens guldkalv

Hela Sverige går på knäna och varenda statlig och kommunal verksamhet har besparingskrav. Man har en budget man inte får överskrida, och varenda kostnad ska granskas godkännas och redovisas. Rätt så, och för att citera en gammal socialdemokrat, Gustav Möller: ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.”. Vidare är det ju så att statliga, landstings, och kommunala verksamheter har stora problem med vårdköer, skola, äldreomsorg, försvar, polis, bara för att nämna några.

Men så finns det en gökunge eller guldkalv som bara behöver gissa lite vad kostnaderna kommer att bli eller säga vad de redan är så finns det alltid statliga pengar – migrationsverket. I
denna artikel kan man läsa om diverse ”hoppsaneffekter” som liksom bara gör att alla kostnader skenar. Precis innan regeringen samlas på Harpsund för att bestämma höstbudget, knäpper Danielsson lite med fingrarna och migrationsverket kommer få de pengar han vill ha utan att någon blinkar.
Tvärtom, det blir givetvis fråga om olika skattehöjningar eller nerdragningar på olika andra verksamheter som bekostas med skattemedel för att mata guldkalven. Anders Danielssons guldkalv ska alltid ha alla de pengar den behöver utan ifrågasättande, en budget som behöver hållas eller besparingar.
Först ska migrationsverket ha vad de anser sig behöva, därefter kanske det blir pengar över till andra verksamheter.
http://www.expressen.se/nyheter/han-lever-i-lyxen--men-saljer-misaren/
Här är en lite rolig länk som kanske får Gustav Möller att rotera några varv i graven, och vi ser var skattepengarna hamnar.


Inga kommentarer: