onsdag 10 augusti 2016

Svammel man hört till leda

En centerpartist, Staffan Danielsson skriver att man både ska ålderstesta de som anger sig vara barn, samt att BRÅ ska börja föra statistik på baserat på bakgrund när det gäller brottslingar (länk 1, länk2).
Han menar i sin artikel att det är relevant statistik i stället för att medborgarna ska gissa och skapa sig egna bilder och gissningar.
Parti efter parti lanserar alltså de förslag som SD kommit med tidigare, men som givetvis då yxats med den larviga beröringsskräck sjuklövern som varit politiken. I stället för att i första läget insett ett problem eller en fara och agera har man generellt avfärdat problematik som rasistisk eller ”främlingsfientlig”. Nu har man målat in sig i ett hörn eftersom det är allom uppenbart vad man ställt till med och väljarna har börjat fatta problematiken samt att de blivit förda bakom ljuset.

Man har alltså beordrat polisen att inte på något sätt knyta brott till personer med utländsk bakgrund. Det ”urval” av nyheter och brott man rapporterar är alltså selekterat så att ingen ska kunna knyta brotten till invandrare. Domstolarna har uppenbarligen fått order om att hitta luckor i lagen, utdöma larvigt låga straff/skadestånd samt hellre fria än fälla.
Media rapporterar bara om saker som att misstänkta (grupp-) våldtäkter inträffat eller det har varit ovanligt många bilbränder i olika berikarområden. Man törs inte ställa några som helst krav på polisiära åtgärder eller kommer med någon som helst röd tråd eller problemanalys.

Men i hela soppan som den sanslösa invandringspolitiken ställt till med, är det värst att just BRÅ inte tar fram relevant statistik. Det är synnerligen relevant då vi vet att vi ”berikats” med andra kulturer, etiska värderingar och religioner (läs islam med en rutten kvinnosyn).

I den utredning BRÅ publicerad 2005 på
denna länk framgår med all tydlighet problematiken, man har alltså separerat ut svenskar med svenska föräldrar, invandrares barn och utrikes födda. Det normvärde man då erhållit för olika typer av brottslighet är satt till ett. Denna rapport visar en mycket stor överrepresentation gällande utrikes födda.
På sidan 37 kan man t.ex. läsa att personer från Afrika har en överrepresentation generellt när det gäller brott på runt 200%, (faktor 3)och på sidan 43 att samma kategori, gällande våldtäkt/försök till våldtäkt har en överrepresentation på 400% (faktor 5).
Det finns ingen som helst anledning att förutsätta att faktorerna från 2005 ändrats nämnvärt. Däremot har vi sedan denna undersökning gjordes släppt in hundratusentals s.k. flyktingar vilket i sin tur ökar risken för den enskilda avsevärt.
Så nu har Danielsson vaknat, och börjat fatta läget. Det är väl bara att gratulera och med ett leende se hans sena uppvaknande. Kanske är det en probing, för att se om detta förslag hamnar i god jord eller totalsågas. Skulle inte kritiken bli för stor kanske A Lööf tar upp det.
Men innan man kan få relevant statistik kommer det dröja flera år även om det skulle röstas igenom. Det är bara att fatta att medborgarna inte må informeras om sådan, om än mycket relevant statistik. Politikerna svamlar lite om att det är liten risk att drabbas, egentligen mycket få personer, samt det vanliga tycka-synd-om-stackars-flyktingar. Svammel man hört till leda.

Inga kommentarer: