fredag 26 augusti 2016

Miljöpartiet - politikens stolpskott


Nu vet vi det – om man fixar egen strömförsörjning är man skattesmitare och straffas med extra skatter. Anledningen är givetvis att i och med att man inte köper el som beskattas med en massa avgifter och sedan moms på hela baletten, lurar man staten på en massa pengar och alltså ska man straffbeskattas. (Länk)
Miljön kommer alltså i andra hand för just miljöpartiet, och att ej förlora skatteintäkter är det viktiga. Att skylla på EU är givetvis bara nys. Skandalblaskan Expressen nämner att det borde vara skatt på generatorer på cyklar som exempel, eftersom man inte tvingas köpa batterier. Visst, det är samma logik.

Hur är det nu med vedeldning? Det är ju att betrakta som ren skattesmitning och borde straffbeskattas! Vad sägs om en skorstensskatt? (Ironi…)

Om man cyklar i st.f. att ta bilen lurar man ju staten på en massa bensin med skatter och moms på dessa. Ren skatteflykt alltså och borde beskattas. (mer ironi…)
Ickerökare och nykterister är två andra exempel på skattesmitare som borde klämmas åt med straffskatter. (jäpp, ironi igen).
Samtidigt har vi alltså en regering med miljöpartister som inte lyft ett finger för att Sverige importerar miljontals ton sopor från andra länder som eldas upp och skapar koldioxid och andra utsläpp (Länk Naturskyddsföreningen). Detta pratar man dock tyst om, man undrar ju varför?
Men visst kan miljöpartister förorda moderna avlatsbrev som kallas utsläppsrätter gällande koldioxid, och sedan skylla alla utsläpp på bilismen. ”Vi har inte uppfyllt våra klimatmål”, brukar det heta. Är oljepriset lågt, passar man på att höja skatter som procent av ”miljöskäl”. När sedan oljepriset stiger (vilket bara är en tidsfråga), är oljebolagen vållande till det höga bensin/dieselpriset.
Ärligt talat, miljöpartiet måste betraktas som politikens största stolpskott. Hur någon kan rösta på dem är en ren gåta.

2 kommentarer:

Göran Andersson sa...

Av en slump så ramlade jag in på denna blogg och jag måste säga att författaren blottar sin okunskap med råge. Jag vill inte gå så långt som att kalla författaren ett stolpskott utan nöjer mig med att påpeka att liknelserna med skatt på vedpanna m.m. visar en skämmande okunskap i ämnet. Har författaren behov av 255kW för att värma upp sitt hus då skulle jag rekommendera författaren att kontakta energirådgivare. (OBS! Ej ironi)

Ulmerkotten sa...

Det spelar väl mindre roll om man använder den effekt man kan en varm sommardag kan producera själv eller säljer den till grannar och omgivning. Det är likafullt miljövänligt, men eftersom staten inte får sina skatteintäkter uppstår problemet i miljöpartisternas huvuden.
Slutsatsen är alltså att det handlar inte ett vitten om miljövänlighet eller lokal produktion av i detta fallet effekt. Det handlar bara om att driva in skatter, och inget annat.
Författaren har full pejling på ellära, fysik, kemi och avser inte kontakta varken miljöpartiet eller energirådgivare.
Vidare är det så att även om en solanläggning en varm sommardag har en kapacitet på 255kW, betyder inte det att den ger en bråkdel av denna en molnig och kall vinterdag, och jag tror vi båda är medvetna om problemen med att lagra elektrisk energi.