torsdag 11 augusti 2016

Krossad bakruta och nötkräm

SVT:s nyhetsrapportering når nya bottennivåer (länk). Ok, det är lokalt men man kan spamma med trams. En gång i tiden bodde jag just i Bålsta och rapporterade en pågående skadegörelse på 112. Närmaste polisbil fanns åtskilliga mil bort, en timmes bilfärd minst och skadegörelsen fortsatte på en idrottsanläggning. Jag var inte drabbad och fann därför ingen anledning till att ingripa. Det kom givetvis aldrig några poliser.

Men nu är det alltså en nyhet att någon krossat en bakruta på en polisbil. Jag skrev tidigare idag ett inlägg på denna blogg om att man på knappt 2.5 månader i Malmö eldat upp 80 bilar. Men oj, en krossad bakruta i Bålsta.
80 uppeldade bilar i Malmö, inte ett ljud på Public Service om problematiken. Men en krossad bakruta på en polisbil – vilket scoop. Men nu var det ju en lokal nyhet för Uppsalatrakten, så man frågar sig hur många bilar som brunnit i Gottsunda eller Stenhagen det senaste dygnet?
Det var visst en person som avled för några dagar sedan då räddningspersonalen fördröjdes p.g.a. stenkastning brandbomber och gängkriminalitet i Uppsala.  I alla fall, kriminalitet i berikarområden, bilbränder och annat är ingen nyhet och har inget nyhetsvärde, det är vardagsmat och något vi ska acceptera. Dialogpoliserna (veloursnutarna) kan dock berätta att ungdomarnas krav är att man inte vill ha poliser i deras områden.
Jag bjuder även på denna högkvalitativa nyhet från Public Service. Nötkräm är ett rent krav varje flykting måste ha, eller hur?


Inga kommentarer: