tisdag 2 augusti 2016

Statistik och demokrati


När ska PK-Sverige våga erkänna problematiken med tafsningar och våldtäkter på konserter, badhus, Ålandsbåtar och där tillfälle ges?

Visst har det alltid funnits våldtäkter och de begås av män. Att påstå att det är män som är problemet idag är som att påstå att vatten är blött. Som svensk ser jag en våldtäkt som ett mycket allvarligt brott. Ordet ”gruppvåldtäkt” har de senaste åren dykt upp, det har mig veterligt inte funnits i svenskt vokabulär tidigare.

Initialt, när dessa problem tilltog, försökte man bortförklara dem med en massa svammel där bottennappet var ”det varma vädret”. Det är vidare helt uppenbart att svenska domstolar instruerats av politikerna att hellre fria än fälla, samt utdöma så låga straff man kan, samt skrattretande låga skadestånd. Detta känner åklagare och advokater till och anmälningar leder till nedlagt åtal eller friande domar. Minsta lilla förmildrande omständighet eller tveksamhet leder till friande domar. Den drabbade kvinnan hamnar i andra hand till förmån för PK-politik, och döljande av brottslighet. Alltså kan BRÅ visa upp att det inte alls är någon skrämmande utveckling när det gäller våldtäkter och sexualbrott (
länk). Tillåt mig betvivla att detta är verkligheten.

Men det är ju män, som begår dessa brott? Visst är det så Zara Larsson och Sven Melander (
länk). BRÅ har alltså statistik på det mesta som ålder, kön, plats o.s.v. men det finns en parameter man avhåller sig från att inkludera – det är personens bakgrund. Till för drygt 10 år sedan förde man sådan statistik, men när det visade sig att personer med ”utländsk bakgrund” var överrepresenterade med 250% (faktor 3.5, i jämförelse med personer med två svenska föräldrar), slutade man med denna parameter. Så idag är det bara ”män”, som ska ha en kollektiv skuld för våldtäkter och sexuella övergrepp.
Ursäkta, men jag har aldrig ens tafsat på någon kvinna eller tjej. Jag känner mig inte delaktig eller har del av denna skuld.

Men nu har denna och den tidigare regeringen släppt in ett stort antal yngre män från länder med en rent vidrig kvinnosyn (MENA, Somalia, Eritrea, Afghanistan t.ex.), i överväldigande majoritet just män. Man är mycket naiv om man inte fattar varuti den problematik vi nu ser härhör.
Men man kan ju avsluta med Alice Bah Kuhnke som hedrar statistik och demokrati. Men om man nu avsiktligt döljer information för medborgarna frågar man ju sig vad A B-K ska kalla detta? Jag pratar om mörkning av våldtäkter, polisens ”urval” av nyheter och brott samt att man inte för någon statistik på överrepresentation beträffande invandrare.

Inga kommentarer: