måndag 12 september 2016

En rejäl satsning - 5 promilles ökning


Man blir lite trött på regeringens presskonferenser där man utlovar ”kraftiga satsningar”, men som inte betyder ett dugg. Man ska alltså satsa på polisen, och Ygeman och Andersson utlovar 2 miljarder i en trappa. Situationen inom polisen är akut, och man har enligt polisförbundet runt 3 uppsägningar per dag, underbetalda och överarbetade poliser som tappert försöker göra sitt jobb.

Men låt oss nu analysera regeringens satsning; 2017 snackar man om ett tillskott på 100 miljoner, och det låter ju mycket för en privatperson. Nu är bara saken den att budgeten för polisen ligger på 21.500 miljoner eller 21.5 miljarder. Det är alltså en storartad satsning på 5 promille.
Detta är en länk till polisens budget, se sidan 6.

Ovanpå detta har vi att Ygeman dök totalt när det gällde löneökningar för poliser, berikarområden med organiserad brottslighet (mord och bilbränder), och en befolkning som p.g.a. migrationspolitiken ökar, illegala invandrare (papperslösa) som måste överleva, och mycket annat.

Gemene man vet idag att det inte är mödan värt att ringa polisen vid ett pågående brott och uppklarningsprocenten är ett rent skämt gällande stölder och inbrott. Sexualbrott och våldtäkter har inte längre något som helst nyhetsvärde och fällandeprocenten är ett rent skämt.

Så Andersson och Ygeman allokerar 5 promille i utökad budget. Givetvis finns det inte mer eftersom den sanslösa migrationskostnaden ökar och man måste låna pengar för att finansiera denna. Migrationsverket behöver dock bara säga hur mycket pengar de vill ha, så öppnas alla ekonomiska portar.

Men man kan även notera att i den ”stege” man presenterar ligger 280 miljoner 2018, alltså valåret, och 2019 700 miljoner. Alla fattar att det kommer bli en helt ny regering 2018, så spådomar om 2019 är bara nys.

Så visst Ygeman och media, en ”rejäl satsning” eller vad säger man i denna akuta situation; 5 promille. Jag skulle kalla det en myggfis i motvind.

1 kommentar:

Anonym sa...

Onoff-topic än om sent.
https://rny.nu/k/12424323