måndag 26 november 2012

Björklund är trött...


Det här en rätt intressant intervju med Jan Björklund. Anledningen är att han kopplar ihop våra kristna högtider med vårt kulturarv. Han är trött på att råka ut för frågeställningen, och tycker det finns viktigare saker än tjafs om psalmer och skolavslutningar. I det sistnämnda har han rätt, svensk skola står inför mycket allvarliga problem, och min åsikt är att den bör grundskolan förstatligas. Men tillbaka till problemställningen. Nu drar vi oss till minnes Reinfeldts uttalande om att ”…ursvenskt är bara barbariet.”, samt Sahlins ”…vi har bara Midsommar och sådana töntiga saker.”.

Givetvis har rektorer och Skolverket ren beröringsskräck med allt som på något vis kan tolkas som främlingsfientlighet eller bristande acceptans för andra religioner och kulturer än de traditionella här i Sverige. Så man spelar säkra kort och förbjuder allt religiöst. Tja, givetvis med undantag för t.ex. muslimer som klär skolflickor enligt det som gäller inom islam. I extremfallet ska de ha rätt att gå runt som kringvandrande sopsäckar eller spökplumpar. Det är inte störande för svenskar som lärt sig allt om jämställdhet sedan 60-talet. Märkligt. Vidare ska vi svenskar finna oss i att moskéer växer upp som svampar, och snart kommer säkerligen ylande från dessa accepteras under multikultflaggan. Att höra idiotiska utrop på ett främmande språk från ett torn är väl inte störande? I ett torn nära dig snart. Principiellt är det mer "sanitär olägenhet" är Hemglassbilen.

Elever ska finna sig i segregerad gymnastik och simundervisning eftersom det kan finnas elever som är muslimer. Snacket går om att elever ska ha rätt att se ut som spökplumpar i klassrummen. Givetvis har de rätt till ”hemspråksundervisning” och deras föräldrar ska få gratifikationer om de lär sig svenska.

Så Björklund kanske har börjat fatta att det inte finns någon som helst logik i att några få muslimer ska kunna styra och tala om vad som ska gälla. Vill elever inte delta i simundervisning eller gymnastik, ok, det är skolk. Vill de inte gå på saker som har med svensk historia att göra må de slippa, men är det en del av undervisningen är det skolk. Det finns massor med smörja mina barn lärt sig i skolan jag anser de borde slippa. Väljer de att avstå saker som är en del av svensk undervisning är det deras sak inte vår. Vill inte svenska elever och föräldrar sjunga psalmer som vi gjort sådär 150år på skolavslutningar kan de sitta tysta, och det är ingen närvaroplikt på avslutningarna. Muslimer behöver inte heller sjunga eller ens delta.
Men jag accepterar inte att mitt historiska arv eller svenska traditioner ska förnekas eller uppges, för att de som valt att komma till detta land kommit hit. Passar inte det, finns det gott om länder att flytta till. Sverige är världens äldsta land, och även om vi inte alltid kanske är så stolta över vad våra förfäder gjorde, är det vårt historiska arv. Vi har i vissa fall lärt oss av misstagen, i andra fall inte.

Men man håller nu på att begå mycket allvarliga, fundamentala misstag och raderar ut vår nationella identitet och kultur. Det multikulturella paradiset har inte funnits och finns inte någonstans i världen. Men våra politiker har en flummig ”vision” om mitt land som det multikulturella och multireligiösa paradiset. Ursäkta, men visa mig ett enda land där det fungerat utan konflikter eller problem. USA kanske? Javisst, indianerna…Thomas Jefferson (USAs tredje president) menade att antingen skulle de anpassa sig eller utrotas.
Ordet är fritt; kommentera gärna och berätta om något land, någongång, någonstans där man snabbt och med lyckat resultat lyckats med "multikulti" eller multireligion.

Kanske håller Björklund på vakna ur sin trötthet, men jag är tveksam…det är PK som gäller. ”Invandring galore”, framtiden för Sverige.

Men observera; inte ett ont ord eller nedsättande om invandare som personer – det handlar om invandringspolitik och integration inte rasism.

Inga kommentarer: