fredag 9 november 2012

Trött på miljöpartister


Idag stötte jag på en artikel av två miljöpartister. Ganska underhållande läsning faktiskt. Det mesta går ut på att det finns massor med invandrare med högre kompetens och att vi som land missar denna resurs. För att råda bot på detta kommer en rad med fiffiga förslag.

Först ska man snabbare ”validera” deras kunskaper. Det låter kanske bra, men nu är det kanske så enkelt att det ställs olika krav på olika yrken i olika länder, och därför är problematiken inte helt enkel. Vidare krävs givetvis, och framför allt olika yrken där kompetens och  kommunikation är viktig, att personen kan svenska och att inga missförstånd sker.
Personligen hatar jag ordet validering som infördes just för att underlätta att invandrare skulle komma in på arbetsmaknaden. Validering är för mig något helt annat.

Sedan ska man satsa på SFI givetvis som punkt två. Det räcker givetvis inte med att man strör pengar över de som går på kurserna oavsett om det är knutet till något arbete. Mer pengar och resurser ropar man efter. En klassiker. De personer vi pratar om har valt att komma till detta land. Min åsikt är att det inte ska betalas ett öre av skattepengar för att lära dem svenska – det får de göra själva och på egen bekostnad. Som jag tidigare tjatat om, de riktiga flyktingarna i detta land är de s.k. kvotflyktingar. Resten är ekonomiska lycksökare.

Sedan kommer något som jag inte fattar som punkt tre i artikeln. Man ska alltså se till att undervisning sker på elevernas modersmål för att de ska kunna tillgodogöra sig undervisningen. Eller menar man att om eleven behärskar sitt modersmål bättre är det enklare att förstå undervisning på svenska. Vad man menar är det helt förkastligt att svenska skattepengar ska användas till något som motverkar integrering i det svenska samhället. Modersmålsundervisning ska förbjudas omedelbums, det är bara trams. Att någon vill kunna
 snacka med sin mormor i Somalia vill jag som svensk skattebetalare inte betala ett öre för.

Punkt fyra är att man vill hjälp invandrare att starta företag i ”utanförskapsområden” och förenkla för dessa. Sannolikt även stödja dem. Detta är busenkelt, de får starta företag på samma premisser och förutsättningar som gäller i hela Sverige. Punkt. Vi behöver inga rabatter, hjälp eller gräddfiler för invandrare när det gäller företagande som t.ex. Ullenhag föreslår med sina ”nystartzoner”. Samma regler för alla, eller vill man diskriminera svensk företagsamhet till förmån för invandrare?

Punkt fem. Motverka diskriminering. Jäpp. Det är bara att börja med muslimer som diskriminerar kvinnor och ställer krav på deras klädsel och olika former av segregation. Hur ser det ut med acceptansen för HBT-personer inom islam. Kanske ska vi börja i rätt ände och ställa krav på de som valt att flytta till detta land i st.f. att vi ska anpassa oss till främmande, konstiga och omotiverbara saker baserade på en religion som har en 1600 år gammal bok som lag? Så visst, kräv kvinnliga imamer och riv burqorna av muslimska kvinnor – touché.

Punkt sex. Rusta upp miljonprogramsområdena. Som vanligt och så många gånger tidigare. Man har gjort en generaltavla genom att bygga dem i första läget. Kanske logiskt när de byggdes och fuskbyggdes. När det begav sig behövde Sverige arbetskraft, och man inhyste personer kanske från Sydeuropa i dessa fuskbyggen, och sedan har ”flyktingar” tagit över.
Jag har skrivit om dessa områden tidigare, och det spelar ingen roll hur mycket man sminkar en gris, den förblir en gris och blir aldrig en hund. Detta oavsett hur mycket pengar man lägger ner på smink. Sminket heter idag t.ex. ”Järvalyftet”, ”socioekonomiskt stöd” och andra saker. Spenderarbyxorna har ingen botten.


Men mitt slutargument är detta: Det spelar ingen som helst roll hur man ”validerar” eller utbildar folk som kommer till detta land. Det finns en viss mängd arbeten inom olika sektorer i samhället. De blir inte fler för man plockar in och utbildar invandrare. Raketforskare eller vilka ni vill. Vi har idag en arbetslöshet på runt 10% och en arbetslöshet för ungdomar på kanske 25%. Att plocka in personer från MENA-länderna gör inte dessa siffror mindre. Svenska ungdomar flyr utomlands, och i synnerhet till Norge för att få arbeten.

Tack sjuklövern! Vi har redan den totalt misslyckade samhällsintegrationen medan miljöpartisterna pratar om den är ett faktum att glädja sig över. Med kriminalitet, gängkrig, sexualbrott, överfulla fängelser, o.s.v. Snart kommer även ”anhöriginvandrarna”, och situationen blir ännu mer ohållbar. Kraven från muslimer på vårt svenska samhälle kommer tillta.

Det är du, lille väljare som står vid valurnan 2014, en röst för framtiden om jag får be.

Javisst. länken till denna blogg visas inte i SvD. En censur som inte finns.


Inga kommentarer: