lördag 3 november 2012

Den nya adeln


Sedan har vi ett fenomen jag verkligen stör mig på. Kapitalstarka personer och företag köper upp herrgårdar och slott, sedan görs de om till flyktingförläggningar. Alla vet att Migrationsverket springer till Regeringen så fort de behöver pengar, och det finns uppenbarligen ingen botten på hur mycket pengar som kan spenderas. Alltså betalar Migrationsverket rundligt, minst sagt till alla som kan erbjuda mat och husrum till s.k. flyktingar. Affärsidén är alltså att köpa konferensanläggningar i form av gamla slott och herrgårdar och sedan snabbt bygga om dem i den mån det behövs, och erbjuda dem som flyktingförläggningar. Därefter väntar storkovan eftersom Migrationsverket betalar rundligen för varje ”plats” som går att uppbringa. Ungefär som ett hotell med mycket välbetalande gäster som inte själva står för notan. Om man kollar Migrationsverkets hemsida på denna länk, pratar vi alltså om att staten betalar minst 1.2 miljoner per år och ”flyktingbarn”. Om man nu kollar vad priserna på Grand Hotel i Stockholm är, ligger ett normalrum på 2.590kr/dygn, eller runt 950.000kr/år, och då ingår frukost (länk). 
Så om man inkvarterar ett ”flyktingbarn” på Grand Hotel i Stockholm, blir det minst 250.000kr över per år till lunch, middag, kläder samt ”nöjen”, eller minst 700kr per dag.
Så nu köper kapitalstarka personer, inkluderande Bert Karlsson, just gamla herresäten för att snabbt inkvartera ”flyktingar”. Migrationsverkets penningåse har nämligen ingen botten, och ”migranterna” kan leva lyxliv i väntan på besked om de får stanna eller ej. Har de dragit en tillräckligt bra rövarhistoria får de givetvis stanna, och blir försörjda av staten eller kommunen så länge som behövs. Tja, sådär 10 år får man ju räkna med innan de ens får ett förvärvsarbete och börjar betala skatt. Ekvationen går inte ihop till dess en ”migrant” nått pensionsålder.
Ovanpå detta har vi ju vad som händer när man i den oheliga överenskommelsen med (mp) som regeringen gjort, öppnar upp för ”anhöriginvandring”. Man skickar alltså hit en ankarman, eller som det heter ”ensamkommande flyktingbarn”. Denne hittar halva släkten (precis efter att ha fått PUT),  och skickar hem bilder och pengar från sitt boende i Sverige, kanske via sin iPhone5, och givetvis vill hela släkten komma. Vilken somalier, irakier eller afghan vill inte bo så här, och med total försörjning?

Gustav Kasselstrand gjorde ett besök på en flyktingförläggning som Ni kan se på denna länk. Titta på hela videon.

Vad säger Ni om detta svenska pensionärer? Är det så här det ser ut på kommunens äldreboenden? Har Ni 700kr per dag att spendera?

Eller kanske svenska ungdomar som inte varken finner bostad eller jobb, och flyr till Norge?

Eller varför inte du som har fått en plats på ett Universitet, men det finns inte en enda liten etta att hitta i staden där universitetet finns?

Den nya adeln bor på slott och herresäten, ty det är hemskt synd om dem, och du bekostar detta.

Riktiga flyktingar kommer aldrig till Sverige, de bor i flyktingläger i närheten av en krigszon och har det svårt och försöker överleva. Kanske kommer några hit som "kvotflyktingar", men det är en annan historia. 

Här är en bild på ett riktigt flyktingläger, att jämföras mot bilden ovan.Den nya adeln blir alltså försörjda av svenska skattebetalare, bor på slott och herresätten, samt kommer från Somalia, Afghanistan eller Irak. Tror du på att de är flyktingar, tycker hemskt synd om dem som sjukövern låter göra gällande, ska du givetvis betala för dem och deras lyxboende. Kanske medan din far, mor eller mormor tynar bort på långvården. Grattis svenska medborgare.

Inga kommentarer: