tisdag 6 november 2012

En barbar på djungeltrumman


Här är en artikel i SvD där Reinfeldt går till angrepp mot SD. Det är inget konstigt i sig mot bakgrunden att moderaterna går bakåt och SD går framåt. Artikeln innehåller en hel rad med dumheter så jag vet inte om jag ids bemöta alla, men några kan man ju beta av.

Vi kan ju börja med att han anser att SD:s fotfolk kör med djungeltrumman på internet. Förutom det nedlåtande i ordet ”djungeltrumma”, ligger det massor i att negativa åsikter om invandringspoltiken kanaliseras på internet, exempelvis i forum som detta. Men är det så konstigt egentligen? Vi vet ju att sjuklövern sitter med makten över media i form av tidningar, radio och TV. Det enda fria media som finns är just internet. Nja, även detta är med stor reservation, eftersom tidningarna ger sken av att ha öppna debatter i själva verket censurerar.
Som jag nämnt tidigare är denna blogg ”fetbannad” av SvD som just står för Reinfeldts artikel. Detta sedan år, och utan någon som helst anledning eller motivering. Mig veterligt har jag aldrig skrivit något som varken strider mot lagen eller tidningens publicistiska regler, men man har bannat bloggen rent generellt ändå. Dock tillåter man blogglänkningar till t.ex. ”Röda Malmö”, eller "Kommunisternas blogg", allt för att ge skenet av en öppen debatt.


Vi pratar alltså om en värre form av ren censur än den man ägnade sig åt i DDR. Där visste alla vad som gällde, här i Sverige 2012 ger man skenet av en öppen debatt emedan man systematiskt och uppenbarligen baserat på instruktioner från ovan censurerar enbart åsikter man inte vill släppa fram.

Det ingår givetvis i tekniken att ge sken av att man har en öppen debatt emedan så inte är fallet. Ingen kommer någonsin tillstå att denna censur finns eller att man kör med rastertekniken.
Notabelt är då att det står i grundlagen första paragraf att grunden för demokrati är medborgarnas rätt till yttrande- och tryckfrihet. Media gömmer sig bakom sitt publicistiska ansvar, men samtidigt har de inget som helst publicistiskt ansvar för det jag skriver här, vilket gör hela argumentet felaktigt.

Man frågar sig vidare varför det finns siter som Avpixlat?

Så då ställer man sig frågan om de som står för ”djungeltrumman”, av vars trummare jag räknar mig till, med runt 1000 inlägg sedan 2008, är rasist, idiot eller vad du vill? Nix, jag är en helt vanlig svensk men fattar att något håller på gå helt snett i Sverige, och vill berätta det för den som ids läsa. Jag har bott och arbetat som invandrare utomlands, som bloggens namn antyder, och arbetat med jag tror de flesta kulturer, och rest massor i tjänsten. Jag är inte rasist eller ens främlingsfientlig (vad det nu innebär). Jag är bara svensk, och det tänker jag inte be om ursäkt för, även fast jag sannolikt kommer att få göra det snart. ”Ursvenskt är bara barbariet”. Så man är en barbar bakom djungeltrumman. Tack Hr. Reinfeldt!

Så ta nu och kolla om länken till denna blogg visas i SvD under artikeln. Gör den inte det kan du ju fundera lite på det jag skrivit ovan, på djungeltrumman. Jadå, ilägget är pingat i Twingly.

2 kommentarer:

MG sa...

Tack för en som vanligt välskriven och vältänkt inlaga. Dock, tillåt en gammal besserwisser att i all välmening påpeka följande:

Håll isär medan och emedan!

Medan = Samtidigt som

Emedan = Eftersom

Ulmerkotten sa...

Aj, då. Igen. Miss av mig.

Men det heter ju inte besserwisser, utan messerschmitter. :-)