söndag 18 november 2012

Da capo!


Jaha, då var det dags igen (länk SvD). De fredliga fredsälskande palestinierna har skjutit in massor med raketer, och ställt till oro vid gränsen, och nu kommer Israel gå in och rensa med marktrupper när flygvapnet gjort sitt. 
Historien upprepar sig, inget nytt. Israelerna har liksom tröttnat på raketer mot civila mål, och utan anledning. Som så många gånger tidigare.

Samtidigt går drygt 400 miljoner svenska kronor årligen till palestinierna från SIDA (länk). Palestinierna har dock pengar till att köpa vapen och raketer för att attackera Israel samtidigt. 

Så mycket för humanitärt stöd. Ship to Gaza? Que? Det har ju så det räckrt till vapen och raketer, ska de ha mat åxå?

Så nu kommer Israel gå in med marktrupper och rensa. Det håller i kanske sju år sedan är det dags för samma historia igen. Nu kommer lite historier om de israeliska soldaternas brutalitet, gärna med bilder på barn och kvinnor. Skrönor om palestinska soldater som funkar som organdonatorer. Vad sägs om att israeliska soldater kidnappar palestinska barn för att sälja dem på svarta marknaden?

Ok, ånyo en klassisk repa i denna halvsekelgamla konflikt. Man blir liksom lite trött och man vet precis vad svenska media kommer att skriva.

Inga kommentarer: