onsdag 5 mars 2014

Den muslimska pudelns kärna

Under flera hundra år har man ifrågasatt olika religioner. Det är inget konstigt alls, mänskligheten gör hela tiden framsteg och utvecklas, forskning, fakta och kunskap ligger till grund för våra ageranden. Med detta som bakgrund har man alltså förändrat världsbilden och kommit till insikt inom vetenskapen och utvecklat samhällen baserat på detta. Vi delar ut priser, t.ex. Nobelpriser till de som gjort stora landvinningar för att lära oss förstå vår omvärld, och på olika sätt för mänskligheten framåt. Senast vid årsskiftet sänktes arbetsgivaravgiften för de som sysslar med forskning och utveckling, för att på så sätt stimulera kreativa verksamheter och utveckling i samhället. Det är alltså inget konstigt alls att mänskligheten kommer till nya insikter och gör framsteg. Saker, funktioner och tankesätt som är felaktiga eller inte fungerar förkastas till historiens skräphylla. Saker som är uppenbarligen felaktiga men en del av någon religion måste alltså förkastas. Om så inte sker skulle det t.ex. vara acceptabelt att lära barnen i skolorna att jorden är platt. Det predikade nämligen kyrkan och straffade de vetenskapsmän som påstod att den var rund, när det begav sig. Med acceptans för religiösa dumheter och felaktigheter som antingen står i strid med vetenskap, kunskap, fakta eller andra saker i ett modernt västerländskt samhälle, går vi bakåt i utvecklingen. De flesta religioner har dock anpassat sig till verkligheten och ändrat sina tolkningar baserat på det samhälle de existerar i. Det går inte att sätta på sig skygglappar och stoppa ner huvudet i sanden och försvara sig med att något är en tro eller en religion. Det är inget argument.
Men det finns ett stort undantag – islam. Det är uppenbarligen en religion som inte anpassar sig efter verkligheten utan baserar sig på en 1400 år gammal skrift samt vad imamer anser. Man förnekar alltså det enkla faktum att mänskligheten utvecklas och tekniken går framåt, och vidare vägrar man anpassa sig till de kulturer och miljöer man kommer till. En patetisk form av verklighetsflykt både gällande nutid, verklighet och acceptans för utveckling. Givetvis under något falskt skyddsparaply som kallas religionsfrihet. Vad värre är; du som svensk medborgare förväntas acceptera alla dumheter, felaktigheter och knasigheter och därmed stoppa ner huvudet i sanden utan någon form av logiska argument. Vägrar du göra detta finns det epitet att tillgripa som ”främlingsfientlig” eller ”islamofob”.
Själv ser jag i alla fall det sistnämnda som smicker, emedan jag inte riktigt vet vad ”främlingsfientlig” egentligen innebär. Någon generell mjukisvariant av rasist är min bästa gissning dock.
Men att vara islamofob betyder inte att jag avfärdar allt som det finns logiska förklaringar till. Så kommenteringsfältet är fritt. Jag vill t.ex. ha logiska förklaringar till följande vilket jag inte accepterar:
- Vad är det för fel med att äta fläskkött? Det har vi gjort i detta land i kanske 1000 år.
- Är kvinnor värda mindre än män? Om så är fallet, varför? Varför ska kvinnor tvingas klä sig som islamska män och imamer bestämmer?
- Varför plåga ihjäl djur genom att skära halsen av dem?
- Står Sharialag över svensk lag eller inte?
- För några dagar sedan mördade Boko Haram drygt 40 kristna barn. Tar Ni avstånd från denna handling eller inte?
- Hur ser Ni på självmordsbombare, steningar och stympningar rent generellt? Var är den muslimska världens avståndstagande från 11:e september och WTC? Vad gör Ni för att stoppa liknande handlingar framgent? Vi kan dagligdags läsa om bomber, själmordsbomber och liknande uppenbarligen med rent muslimska förtecken. Vad gör Ni muslimer för att stoppa dessa?

Det var bara några till att börja med. Vilken muslim som helst må gå i svaromål mot mig som islamofob. Här, eller valfri talarstol, plats eller tid funkar. Hänvisningar till sharia, koranen eller imamer kommer dock negligeras.

Inga kommentarer: