måndag 24 mars 2014

Om arabisk vår

Jaha, vart tog snacket om den ”arabiska våren” vägen? Kanske har man fattat att kriget i Syrien och alla som dödats i kravaller och strider i länder runt om i arabvärlden inte är så mycket ”vår”? Men våra politiker har ju öppnat gränserna för varenda kotte som kunnat betala för att bli transporterad hit från Syrien, samtidigt som ett antal reser tillbaka för att kriga där, med svenska uppehållstillstånd som bläcket knappt hunnit torka på. Allt emedan riktiga flyktingar i området lider stor nöd.
Det är just en av de saker som stör mig mest; de som kan transportera sig hit, antingen genom att betala resan eller blir smugglade hit är de som det är så synd om, detta emedan miljoner riktiga flyktingar som inte kan ta sig hit får mycket lite mot vad ”invandringen” kostar. Dessutom är givetvis den förda politiken ett understöd till de flyktingsmugglare som tjänar stora pengar på att smuggla människor hit.
En direkt kvittens på att den förda politiken är helt vansinnig är dessutom att det finns så många ”papperslösa”, d.v.s. illegala invandrare som, trots västvärldens mest naiva flyktingregler, inte ens lyckas få uppehållstillstånd.

Men tillbaka till den ”arabiska våren”…jag hittade en
liten notis från Egypteni DN: ”529 Mursi-anhängare döms till döden.”. Med en avsiktlig travesti på en gammal Tage Danielssonfilm kanske man ska utropa ”Skjut ihjäl fångarna – det är vår”.

Så vad har vi att vänta? Eftersom muslimska brödraskapet inte verkar vara kompisar med de som har makten, kan man ju förvänta sig stöd från andra arabländer med just ”vår” i form av islamska fundamentalister. Man behöver då inte vara mycket till raketforskare för att fatta att det är risk för ett rent inbördeskrig.
 
Nu är det ju bara så att det bor sådär 80 miljoner i Egypten, och kanske runt 10 miljoner av dessa är kristna kopter. Så vi kan ju gissa utvecklingen på den arabiska våren, eller hur Ullenhag och sjuklövern? Vad kommer att hända då?
Är det mindre synd om dessa flyktingar än det är om de som välkomnas med öppna armar och med anhöriga idag, eller är det bara berikande och ett tillskott till det multikulturella paradiset med några miljoner personer?  Hur lågt sträcker sig naiv dumhet?, ska Ullenhag springa till EU och klaga på att andra länder inte är solidariska?
 
Grattis Ullenhag! Du har just och med de seanaste årensuttalanden kvalificerat dig till mitt nya pris: "Guldstenen", vilket utdelas till personer personer som har en hjärna som skulle kunna ersättas med en sten utan att någon märker någon skillnad.

Inga kommentarer: