måndag 10 mars 2014

Var är "grävargruppen"?

Jag råkade av misstag titta i Expressen, det är en ren skandalblaska med antingen rena lögner, skandalhistorier eller bara ointressant skit. Jag var på jakt efter vad man skrivit om ”nazistbråket” i Malmö, eftersom media generellt vill få det till att det är högerextrema nazister som gett sig på stackars vänsternissar och sannolikt utan anledning. Skruvat så det räcker och blir över. Kanske finns det en svensk Breivik bland dessa…vänsternissarna var säkert deltagare i kyrkans barnkör, småflickor och på väg till bibelstudier och blev utan anledning attackerade av de fruktansvärda nazisterna. Det är mediabilden, grovt generaliserad av undertecknad.

Men så halkade jag på en av Expressens artiklar som kanske inte borde ha hamnat i just Expressen (länk). Ni vet, alla som på något sätt kritiserar invandringspolitiken är ju främlingsfientliga eller rasister. Expressens grävargrupp åker ut och filmar med dold kamera och hittar sedan på artiklar för att få guldspaden. Alltså är det inte helt pk att berätta som man gör i denna artikel att, 60.000 svenska pass förkommit 2013. Man skriver vidare att passen säljs vidare genom flyktingsmugglare till ”look-a-likes” så att de kan ta sig in i landet.

Så Thomas Mattsson, var är din grävargrupp nu med murvelhyenorna? Kanske du ska skicka ut dem och smygfilma de nyblivna svenska medborgarna som regelmässigt liksom bara tappar bort sina pass, så du har ett nytt scoop? Nähä, där drog man gränsen eller hur Thomas? Det kan ju betraktas som rasistiskt eller främlingsfientligt att inte välkomna alla som smugglas till detta land. Men visst är det fantastiskt? Genom att inte agera på denna verksamhet, legaliserar och understödjer man alltså ren människosmuggling till vårt land.
Visst, man höjer priset för ”bortslarvade” pass. Vad spelar det för roll? Höjningen kommer bara direkt speglas på priset man tar ut av människosmugglarna, och i nästa steg på deras kunder. Ett rent slag i luften alltså. Det kostar drygt 100.000 kr att bli smuggled till Sverige, och detta kanske höjer priset till 110.000 kr.

Men du som svensk medborgare, kan ju fråga dig hur många pass du slarvat bort, och varför man numera har RFID-taggar i alla svenska pass och har minskat giltighetstiden på dem från 10 till 5 år, samt avkräver dig fingeravtryck för att få ett pass. 

Inga kommentarer: