fredag 14 mars 2014

Rättsröta från ovan

Idag var det mycket man skulle vilja kommentera; ”kraftig ökning av kostnader för avvisningar”, chartrade plan och annat. Eller dessa två; ”Seniorer tältar förnya bostäder” och ”Utbudet av bostäder minskar”, men det fick bli den här ”Polisenfruktar lynchning efter gruppvåldtäkt”.
Jag har tidigare skrivit om att man omformulerat lagen så att det kommer, och har blivit färre våldtäkter. Skitsmart tycker man, för att få ned våldtäktsstatistiken då SD påtalade den skrämmande utvecklingen samt att vi var två i världen efter Lesotho. Vidare har man både larvigt låga fängelsestraff och låga skadestånd. Detta med reservation för om våldtäktsmännen kan betala något skadestånd, rör det sig om berikare har de givetvis som regel inte ett öre, och saken lämnas till brottsoffermyndigheten, som sedan skriver ner skadeståndet om kvinnan orkar tjafsa med dem en längre tid. Brottsoffermyndigheten anser sig alltså stå över svenska domstolar eftersom de anser sig ha rätt att sänka utdömda skadestånd.
För att förenkla saken, skulle man i praktiken kunna säga att våldtagna kvinnor är i praktiken nästan rättslösa.  Inte nog med att de blir utsatta för en våldtäkt, de ska gå igenom en rättegång med låg sannolikhet att gärningsmannen (eller männen) blir fällda, ovanpå det och om de orkar tjafsa med brottsoffermyndigheten får de kanske några tiotusen. Man kan mot den bakgrunden förutsätta att det finns ett enormt mörkertal.
Saken görs ju inte bättre av att media lägger locket på, och kanske i någon liten notis skriver om saken, men man aktar sig väldigt noga för att göra kopplingar med förövarnas bakgrund eller att det uppenbarligen skett en lavinartad ökning de senaste åren. Samma sak är det med polisen; jag såg igår att en kvinna våldtagits i Lund (Fria Tider tror jag), sedan när jag ville se vad polisen skrev på nätet fanns saken inte ens inrapporterad från Skånepolisen. Mycket märkligt, och inte en rad. I dessa fall verkar det alltså finnas någon form av generell rättsröta som legaliserats från ovan för att sänka pinsam statistik före valet.
Men mot den bakgrunden att det inte alls konstigt att man på en liten ort överväger att ta lagen i egna händer, i synnerhet som gärningsmännen kan och kommer skylla på varandra, med påföljden att ingen döms. Det tror faen att en ortbefolkning vill leta upp de skyldiga och se till att saken inte upprepas. Det är ingen uppmaning från mig, utan bara ett konstaterande att så måste vara fallet.
Men skulle så ske, kommer svenskt rättsväsende inte se mellan fingrarna. Då blir det allvarliga straffpåföljder för att förhindra att medborgarna tar lagen i egna händer. Alltså i brist på befintlig lag och straff när det gäller våldtäkter. Locket på, som vanligt. Men om medborgarna skulle agera kommer media rapportera stort om rasister, nazister, främlingsfientlighet, övervåld och en massa andra floskler. Kopplingar till gruppvåldtäkten kommer inte nämnas. Det kommer att vara synd om de stackarna som utan anledning angripits av rasisterna.

Så gör man propaganda lille medborgare. Kanske har den gruppvåldtagna kvinnan drömt allt, eller det fina vårvädret var anledningen. Det sistnämnda är en travesti på en förklaring för några år sedan, då avseende en topp i våldtäkter på sommaren.
Lätt osökt föll mig kopplingen in – ökningen av antalet våldtäkter kanske har med den globala uppvärmningen att göra och blir därmed legal.  Tja, i alla fall med samma logik.

Inga kommentarer: