onsdag 12 mars 2014

Försäkringsbedrägeri för guldkalven

Det var ju väntat, regeringen kommer med att pensionsåldern måste höjas, baserat på något förslag från Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson, moderat (länk). Vi lever allt längre men det har inte kompenserats med ett längre arbetsliv”, skriver Pensionsgruppen i ett pressmeddelande.
 
Vad är det här för nonsens? Man vill alltså höja från dagens 65 år till 69 år eftersom medellivslängden ökar. Det i sig har jag inget problem med men det ska inte gälla alla idag i arbetsför ålder som hela sitt liv har betalat skatt baserat på just 65 år. Det kan inte vara någon som helst nyhet att medellivslängden ökar, det har den gjort i flera hundra år. Att då komma med ett beslut om att man i ett slag vill höja pensionsåldern är att likna med ett försäkringsbedrägeri.
 
Alla som arbetar idag har betalt skatt baserat på att det ska finnas pengar till en ordentlig pension och pensionsåldern 65 år, att genom ett beslut i riksdagen bara flytta pensionsåldern är som jag ser det att stjäla 4 år för de som närmar sig 65 år. Inte nog med att man konfiskerar pension som rätteligen borde utbetalas, och man kräver att personerna ska betala skatt i ytterligare 4 år.

Vi har alltså inget försvar, usel skola, taskig sjukvård, tandvården får vi betala själva, bostadsbrist, betalar en massa pengar till EU vi inte får ett dyft för, och hög arbetslöshet. Samtidigt, och ovanpå detta världens näst högsta skattetryck. En ekvation som inte går ihop. Nu ska man dessutom höja pensionsåldern.

Men vi vet ju alla vad det mesta av detta beror på. Man har ju en guldkalv som på vars altare allt ska offras, och inget offer kan vara för stort. Jäpp, migrationspolitiken. Ingen vet vad guldkalven kostar, men man räknar med att strömmen av s.k. flyktingar bara kommer tillta. Migrationsverket behöver bara öppna munnen får de alla miljarder de vil ha. Senast för två veckor sedan ville Anders Borg ragga upp ytterligare knappt 20 miljarder eftersom ingen har vett nog att stänga korken på flaskan.
Det måste vara en självklarhet för varje logiskt tänkande person att inse att plockar man in ett stort antal lågutbildade s.k. flyktingar och deras anhöriga, som dessutom inte kan ett ord svenska samtidigt som man redan har en stor arbetslöshet, betyder det att alla dessa personer måste försörjas. Statliga eller kommunala pengar spelar ingen roll, för skattebetalarna är det i praktiken samma påse.

Så nu ligger även våra pensioner på offeraltaret till guldkalven. Det är väl bara en tidsfråga till man börjar nalla pengar ur pensionsfonderna för att kunna lägga på offeraltaret, det skulle inte förvåna mig ett dyft.
Det paradoxala är även att om man höjer pensionsåldern kommer detta leda till en ännu högre arbetslöshet, och då i synnerhet ungdomsarbetslöshet. I skrivandes stund är ungdomsarbetslösheten 24% (länk). Antalet arbetsplatser kommer inte att öka emedan det är fler på arbetsmarknaden. Med det är ju en smäll vi svenskar får ta för guldkalven, eller hur?

2 kommentarer:

Anonym sa...

I 
Framtidskommissionens rapport nr 3 s 134, står det betr 
sysselsättningen

”om de äldre skulle 
arbeta fyra år längre skulle den öka med 339 000, och om
 förvärvs- frekvensen
 bland utrikes födda skulle närma sig inrikes föddas med
 tre fjärdedelar skulle
 antalet öka med 293 000.”


Den här rapporten kom för något år sedan och antalet utrikes födda som skulle arbeta skulle bli 390000 om förvärvsfrekvensen motsvarar inrikes föddas.


http://regeringen.se/content/1/c6/21/33/06/9cde7be8.pdfUlmerkotten sa...

Ok, tack för info! Men det är ett stort "om". Frågan är vad frekvensen är idag samt avstämma den mot den ökande invandringen samt inkludera anhöriginvandringen. Vad finns det för bevis på att frekvensen ökar eller ens skulle öka? Detta "om" är sannolikt ett rent påhitt och ett önsketänkande. Så länge antalet arbetsplatser inte ökar leder förslaget bara till högre arbetslöshet, presser ner löner, samt spar pengar åt statskassan.