lördag 1 mars 2014

Guldkalven

Visst är det märkligt att invandringen är en guldkalv? Kostnaderna är enorma och det finns inget egenvärde i att bara bli fler i landet. Kanske hade det gjort det om man som Reinfeldt uttryckte saken ”plockar russinen ur kakan”, men det är precis tvärtom, och de som invandrar hit är vanligtvis mycket svårintegrerade och det dröjer uppemot 10 år i snitt innan de ens kommer i förvärvsarbete.
Ställer man mot detta den faktiska situationen i landet, med ett obefintligt försvar, hög arbetslöshet, usel skola och lärarlöner, kris inom vården med låga löner överbeläggningar, vårdköer, samt allvarlig bostadsbrist, är regeringens (och hela sjuklöverns), handlande en ren katastrof för landet.
Men nu är invandringen en politisk guldkalv som inte får ifrågasättas. Man döljer verkligheten med svammel och siffror både vad det gäller kostnader och andra komprometterande saker som överrepresentation i pinsam statistik.
Men varför är invandringen en guldkalv, till vilken medborgarna ska offra hur mycket skattepengar som helst, för att inte nämna andra problem? Är det månne någon form av medmänsklighet? Nej, så kan inte vara fallet. Den stora majoriteten av de som kommer hit har lyckats smuggla sig hit, med falska identitetspapper eller med look-a-like-pass. Det finns ingen som helst möjlighet att en riktig flykting finner vägen till vårt lilla land uppe i norr. Flyktingar är i min bok personer som desperat flyr från en krigszon och befinner sig i närområdet. Det är inte en person som har betalat flyktingsmugglare runt 100.000kr för att bli smugglade från en annan världsdel, över dussintalet gränser och hundratals mil. Visst finns det riktiga flyktingar. De heter kvotflyktingar och tas om hand av FN, men trots att Sverige tar emot runt 30% av hela FN:s kvot för Europa av dessa är det försvinnande få i sammanhanget.
Alltså pratar vi helt enkelt om ekonomiska lycksökare. De vill ha en bättre levnadsstandard, det är inget konstigt alls, och inget ont om personerna i sig eller rasistiskt. Alla vill ha en bättre levnadsstandard, men i detta fall sker det på vår bekostnad och därmed faller hela korthuset eller guldkalven rasar. Men vi matas av sjuklöverns politiker med falska förespeglingar som är direkta lögner hela tiden, och de sitter på våra pengar som används till offer för guldkalven. I det senaste förlaget från regeringen vill man alltså göra det sämre ekonomiskt för studenter och skära ner på det redan anorektiska s.k. försvaret som i bästa fall skulle hålla en vecka enligt ÖB. 19 miljarder – som snytet ur näsan till guldkalven.
Men låt mig avsluta med ett typexempel på hur man ljuger och förvrider verkligheten som jag hittade på siten migrationsinfo.
Rubriken lyder ”73.4% av invandrare med eftergymnasial utbildning var sysselsatta efter 5-9 år” undertecknat ”Fakta om invandring”. Detta är ett typexempel på hur man döljer sanningen med falsk statistik. För det första; hur många av de största flyktinggrupperna från Somalia, Irak, Afghanistan och numera Syrien är det som har ”eftergymnasial utbildning”? Min gissning är att de går att räkna på handens fingrar. Men 73.4% av dessa var sysselsatta efter 5-9 år. Fantastiskt! 5-9 år…alltså har personen försörjts och fått bostad i 5-9 år innan denne ens börjar betala ett öre i skatt.
 
Men man inkluderar alltså även personer från andra länder, t.ex. EU eller USA som har fått ett arbete här och flyttar hit. Så här kan man ljuga med siffror och statistik, ett typexempel som kallas ”fakta”. Man skriver knappast om hur lång tid det tar för en somalisk kvinna, sannolikt analfabet som ”anhöriginvandrare”, att komma i förvärvsarbete.  Det skulle minska antalet offer till guldkalven, och viljan att offra rent generellt.   

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja man tappar ju helt tron på Sverige o dess befolkning, de allra flesta verkar köra huvet i sanden o låtsas som om det regnar. "Invandring är lönsam, berikande, ett måste för att vi ska överleva" o massa annat snömos, UTAN att se konsekvenser o nackdelar med hela cirkusen! Jag funderar allt mer på att lämna det sjunkande skeppet Sverige. Tyvärr.