tisdag 11 mars 2014

"Nazistattacken" i Malmö

Jag har ju skrivit en hel del om hur man bedriver propaganda. Det s.k. nazistbråket i Malmö är ett typexempel på hur det fungerar. Vi har ju den senaste tiden kunnat läsa att några elaka nazister angripit och knivskurit demonstranter eller som de kallades någonstans ”demokrater”. Huruvida de inblandade i själva verket är nazister har jag ingen aning om men det är ju en benämning som ger riktig avsmak. De var tydligen med i ”Svenskarnas parti”, och att källor som Expo kallar dem nazister betyder bara, som vi visste att Expo ägnar sig åt ren propaganda och smutskastning (inget nytt).
Men man har hållit manifestationer sannolikt för att ta avstånd från nazism, främlingsfientlighet, politiskt våld och prata varmt om det mutikulturella samhällets överlägsenhet o.s.v. Ok, jag bara gissar det eftersom jag inte varit på något av dessa demonstrationer/manifestationer.
Man har alltså blivit itutad bilden av att Svenskarna parti är nazister, avsiktligt har sökt konfrontation och sedan knivskurit en person. Det är vad vi fått lära oss av media. De som blivit angripna var små änglar o.s.v.
Men man kan läsa detta i Kvällsposten: De var där för att titta på svenske MMA-fightern Alexander Gustafssons match mot Jimi Manuwa. Efter svenskens seger lämnade sällskapet puben. De rörde sig i riktning mot Möllevångstorget, där en nattlig manifestation mot kvinnovåld just avslutats vid tolvslaget på internationella kvinnodagen. Det tar cirka 20 minuter att gå från puben till Möllevångstorget.
Vidare: ”Polisen ska i stället fått bilden, genom en mängd vittnesförhör med såväl personer i nazistgänget, demonstranter och poliser på plats, att en grupp på mellan 15 och 30 demonstranter rusade mot nazisterna, som försökte fly från platsen.
Samt ett vittne vid namn Nilsson säger detta: ” Nilsson har tidigare berättat att han i ett tidigt skede av bråket såg vad som liknade en grupp på 12-20 människor som jagade några män.”. ”Han bekräftade i går kväll på nytt den uppgiften.”- Det stämmer. Jag såg hur de jagade några män och skrek "nassesvin". När jag kom ut på gatan låg en person blödande på gatan, säger han.
 
Men media och PK-politikerna paddlar på genom att redan ha utsätt syndabockarna. I SvD kan man på denna länk läsa: ”I dag efterlyste också Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven en politisk samling över blockgränserna för att motarbeta högerextrema yttringar.”.

Man är alltså inte intresserad över vad som egentligen hände, utan man vill använda det inträffade för att legalisera PK-politiken. Knivskärningen var givetvis ett rent brott som ska straffas, och politiskt våld ska man se mycket allvarligt på oavsett vilka som står för det. Det är ett rent hot mot demokratin. Men det intressanta är att om vänsteraktivister går till angrepp som i detta fall, stör politiska sammankomster, eller förföljer demokratiskt valda politiker, verkar det vara accepterbart. Händelsen ovan kallades i media för ”Nazistattack”. Bara några som man ger tillmälet nazister eller högerextrema var inblandade var allt givetvis deras fel och de är de enda som står för politisk extremism och våld. Är det någon som fortfarande betvivlar att media ägnar sig åt propaganda eller att media är toppstyrda?

Så här ser t.ex. rubrikerna ut gällande denna incident ut i DN:
 

Inga kommentarer: