torsdag 11 september 2014

Alea acta est

Jag har funderat lite på hur det kommer att se ut efter valet. Det ser ju ut som de rödgröna kommer att vara i närheten av 50 %. Kommer de över 50 % är det inget snack, och vi får en rödgrön röra som ska styra landet i fyra år. Irrk, mer invandring och högre skatter att vänta.

Men om de inte kommer upp i 50 blir det intressant, och då kan de ju fiska upp något annat parti i Alliansen för att få majoritet. FP kallar jag för kameleonterna och de är kända att byta färg efter bakgrund, så jag skulle knappast bli förvånad om de byter sida för att få med att påverka och få vandra i maktens korridorer.

Ett mer osannolikt scenario är att Alliansen ser att de får majoritet med MP, och flörtar med dem för att kunna sitta kvar vid makten. Minns den oheliga uppgörelsen med MP för att kunna blockera ut SD. Men även då ser vi fram emot skattehöjningar och fortsatt sanslös invandring.
Jag tror vi kan räkna ut FI, och fattar inte varför de fått så stort medialt utrymme den senaste tiden.
Det är dock intressant att man knappast ens petar på SD med pinne. Samtliga andra partier är utskåpade i varje debatt, man anklagar SD för att vara rasister, och har ett mediadrev som smutskastar, ljuger och ägnar sig åt olagligheter.
Men ponera nu att varken FP vill lämna Alliansen eller MP vill medverka till en minoritets-alliansregering. Om så blir fallet återstår två alternativ; det första är att acceptera valresultatet och diskutera med SD. Huruvida detta skulle utmynna i en minoritetsregering är svårt att sia om. Det ska vara om Reinfeldt vill tappa hela sin trovärdighet och tappa ansiktet för att få sitta kvar. Något snack om ansvar för landet med ”den nu uppstådda parlamentariska situationen”, är i så fall troligt.
Alternativ två är nyval, och ytterligare turbulens. Detta skulle SD givetvis tjäna på eftersom man tydligare framstår som ett tredje alternativ. Så därför kommer man försöka till varje pris att undvika nyval.
Jag kan dock inte tänka mig att SD tänker ställa upp på att samarbeta eller på något sätt stödja V eller MP.
Men det ju faktiskt så att ingen kan förneka, de enorma problem den förda invandringspolitiken för och har fört med sig i form av kostnader, ”utanförskap” och generellt på många sätt. De fantastiska frukterna av det multikulturella paradiset Ullenhag drömmer om har uteblivit och kommer att utebli. Facit ligger redan på bordet.
Visst, invandringspolitiken är inte allt men vi pratar om enorma summor. Pengar som vi definitivt behöver bättre till skolan, äldrevården, pensioner, försvar lägre skatter och mycket annat.

Inga kommentarer: