måndag 15 september 2014

STPK och Ullenhag

Jag läste en underbar kommentar på FB; ”Nu slipper man i alla fall höra Ullenhags floskler.”.
 
Jag kan inte instämma mer, en större floskelspruta helt bortom all verklighetsanknytning har nog aldrig haft en plats i riksdagen. Tänk vad han, och ”Statens Tankesmedja för PK-svenska” (STPK) har gjort för svenska språket!

Zigenare heter nu romer. Zigenare är fult att säga, trots att de kallats så sedan 1500-talet. Tiggande sådana från Rumänien heter ”EU-migranter”. ”Vitbok” för den rasism som man gjorde sig skyldig till från 30-talet mot zigenare, givetvis med ”utbildning” som en del av skolundervisningen för våra barn i ämnet. Hitsmugglade män heter ”ensamkommande flyktingbarn”. Gamla Miljonprojektsområden med stor kriminalitet och eldfängda bilar, och i vilka man kastar sten på utryckningspersonal och polisen heter numera ”utanförskapsområden”, i stort behov av olika projekt förutom ”socioekonomiskt” stöd till skolorna i dessa områden.
En gång i tiden hette det neger, som sedan blev ”färgad”, vilket STPK hade hittat på, men det var ju lite krystat eftersom personerna inte blivit målade, så det blev inget alls. Man provade även "kolorerad" men det var kortlivat. Visst, det spelar ingen roll vad en människa har för hudfärg, men ibland har det faktiskt relevans, PK eller inte. Att människor de facto har olika hudfärg får inte nämnas, inte ens som relevant information om man vill ha fast en brottsling. Det blev viktigare att följa STPK än att få fast brottslingen. Om en brottsling är man eller kvinna, 1.65 eller 1.95 är för sakens skull relevant. Bilder vitpixlades eftersom STPK bestämt detta, och det är en anledning till varför siten som en gång hette Politiskt Inkorrekt numera heter "Avpixlat". Den som på något sätt kritiserade invandringspolitiken fick tillmälet "främlingsfientlig", som mjukisvariant, annars blev det enligt STPK; "rasist". 
Listan kan givetvis göras mycket längre, det är med ett leende på läpparna man kan konstatera att Ullenhag och STPK inte längre kan försöka indoktrinera medborgarna med detta språk, omskrivningar och döljande av problem och kostnader man orsakat. Alla konstigheter och dumheter som kommit med folk som kommit hit är ”berikande”, och Sverige är numera mångkulturellt enligt grundlagen via en snabbt genomdriven proposition före och efter förra valet. Med dumheter avser jag i synnerhet islam, och något kritiskt från Ullenhag gällande islam har aldrig hörts. Jag minns i synnerhet en affisch i valrörelsen med en leende Björklund och texten ”Feminism utan socialism”. Alltså, Ullenhags partiledare vill driva feminism. Hur stämmer detta överens med muslimsk kvinnosyn? Eller kanske synen på homosexuella? Berikande? Vad sags om texten "Islam utan Islamism"?

Men bäst tyckte jag nog att Ullenhag var när han hade visioner. T.ex. om något svenskt företag som kammade hem en miljardorder för att man anställt någon som kunde persiska. Några konkreta exempel fall där så skett uteblev dock. Visioner om en multikulturell stormakt där alla religioner, etnisiteter och människor levde tillsammans, lyckliga och ett föregångsland i världen. Man blir minst sagt imponerad over naiviteten. "We shall overcome" i repris.
 
Man får knappast en tår i ögat när denne visionär, och hans parti förtjänstfullt närmar sig fyraprocentsgränsen. I synnerhet som jag även såg en annan affisch med en leende Björklund "Rösta för skolan". Visst; vad är facit efter 8 år med Björklund som utbildningsminister?

Inga kommentarer: