onsdag 17 september 2014

Det blir bäst med nyval

Jag tycker faktiskt att det är en aning odemokratiskt, vad som nu händer. Olika partier har olika principer att leva upp till och i synnerhet vad de har lovat väljarna i valrörelsen. Men det som nu händer är att man på olika sätt fiskar efter en majoritet med Löfvén vid rodret över alla blockgränser. Allt för att nå upp över 50% i Riksdagen så man kan få en handlingskraftig regering. Att V och MP kunde tänka sig att rösta med S kan ju knappats vara någon överraskning för någon, och det proklamerade man även före valet. Så långt fungerade demokratin. Men att C och FP skulle förhandla med Löfvén för att få vandra i maktens korridorer är faktiskt ett rent svek. Det var ”vi i Alliansen” som gällde före valet och det är vad väljarna gått till val baserat på.
Men snart kommer svamlet om ”bäst för Sverige” och ”i den uppkomna parlamentariska situationen” och annat trams. Både C och FP är ganska kända för att kunna ”samarbeta över blockgränserna”. Själv kallar jag FP för kameleonterna, eftersom de historiskt alltid bytt politisk färg efter bakgrund, och med en stor vurm efter att på något sätt få vandra i maktens korridorer. Kanske blir det någon form av ”kohandelspolitik” igen. Det är även ganska uppenbart att en del moderater stödröstat på C och KD och man de kanske vill ha ångervecka idag.
Så jag skulle nog helst vilja se ett nyval, i synnerhet som Reinfeldt kastat in handduken och moderaternas kärnväljare förhoppningsvis fattat att moderaterna inte finns mer. De gamla moderaterna är ersatta av de ”nya moderaterna” som bedriver någon form av korsning mellan folkparti- och socialdemokratisk politik. Sänkta skatter kan man glömma, och de ska ”öppna sina hjärtan” för alla ekonomiska lycksökare som smugglats till detta land. De nya moderaterna har även fortsatt på inslagen väg och lyckats decimera försvaret till ett rent skämt.
Så min slutsats blir att det vore mest demokratiskt med nyval. Eftersom sjuklövern nu är ense om att det ska vara hög arbetslöshet, dålig sjukvård, låga pensioner, taskig äldrevård och usla skolor emedan spenderarbyxorna öppnas för alla berikare som kommer till detta land och man har huvudet i sanden för uppkomna problem som en struts, är ett nyval det enda demokratiska alternativet. Kanske slipper man då även alla stödröster på KD och C, som tagit dem över 4%. Då kanske det står klart för väljarna om man vill rösta för ett fungerande Sverige eller en flummig Ullenhagvision över blockgränserna med enorma problem och kostnader.

2 kommentarer:

Anonym sa...

FP och MP och F! har väl ungefär samma väljarbas så jag ser inget konstigt i att FP blir socialister rent formellt istället för bara i praktiken.

C däremot skulle göra en enorm blunder om de samarbetade vänsterut. C är partiet som står allra längst till höger i politiken i sverige. Så rimligtvis borde de förlora alla "liten-stat-väljare" de har skaffat sig och dessutom torpedera sin trovärdighet för all framtid.
/Martin

Ulmerkotten sa...

Jag ser det nog inte som C såar längst till höger, det är mest en Allianssoppa i mitten, och det finns inget parti till höger.