söndag 14 september 2014

Rätt åt Expressen

Jag har inget emot seriös journalistik. Men när media är direkt partiska och ljuger för att skapa skandalrubriker och dessutom smutskasta anser jag att det detta inte bara är oseriöst, det borde även vara åtalbart.
 
Det är olagligt att sätt upp övervakningskameror för näringsidkare utan att varna om detta, men Expressen finner det lagligt att smygfilma personer i deras hem, inte informera om detta samt sedan publicera filmerna på internet är det tydligen lagligt.

Media har oinskränkt makt i synnerhet mot privatpersoner. Ingen privatperson har någon som helst möjlighet att gå i svaromål eller ens få sin rätt prövad mot denna typ av s.k. avslöjande journalistik. Den är oetisk och borde åtalas av allmän åklagare.

Om media dessutom samarbetar med radikala vänsterextremister som olagligen gjort dataintrång för att komma åt information är det ganska självklart att man blir portad från SD:s valvaka. Man kan ju dessutom förutsätta, baserad på ren erfarenhet att Expressen skulle vara där för att just hitta uppslag till att kunna smutskasta och inte göra seriösa reportage. Tyvärr finns det människor som betalar för att läsa falsarier och lögner.

Det är bara att beklaga att DN nu släpper bilder och information till Expressen. DN borde ta avstånd från den oetiska skandaljournalistik Expressen ägnar sig åt.
Det vore även intressant att få reda på vilka som finansierar Researchgruppen...


Inga kommentarer: