söndag 7 september 2014

Lik i garderoben, Wallström?

Margot Wallström skriver om att bekämpa rasism. Problemet är att hon gör en stor tankevurpa. Den är sannolikt helt medveten för jag betvivlar att hon egentligen är så korkad att hon inte ser någon skillnad på rasism och invandringspolitik. Eller kanske hon tror att de styrande i Finland är rasister eftersom de tar emot en bråkdel av de ”flyktingar” vi gör här i Sverige?
 
Men hela propagandalogiken har alltså ett logiskt fel. Man känner mycket sannolikt till detta fel eftersom man inte går till frontalangrepp t.ex. mot Finlands ”rasism”. Vad man i stället gör är att använda sig av ren idiotpropaganda och jämställa invandringspolitik med rasism. Man menar att den som vill ha mindre invandring är rasist. Detta är i sin tur baserat på att de som söker asyl i detta land vanligtvis kommer från Afrika eller Asien och inte har samma utseende som en etnisk svensk. Det logiska felet man gör är alltså att koppla invandringspolitik med rasism, och som en direkt konsekvens av detta blir alltså den som är negativ till invandring givetvis rasist.
För att bevisa denna felaktiga tes är det så här i valtider givetvis opportunt att plocka upp allt man kan hitta i garderoberna. Sannolikt även sparade skelett för att få största möjliga inverkan på valet.
Men hur är det med lik i garderoben och partiers historia? När det just gäller rasism i Sverige leder faktiskt socialdemokraterna stort. Ända sedan 30-talet fram till långt efter kriget var det ren rasism som utövades i detta land, allt under socialdemokratisk fana och ledning. Man hade visioner om det rena folket och steriliserade alla som inte passade in i folkhemmet av olika anledningar där givetvis undermåliga raser var en anledning. Men alla de dokument som finns angående detta är givetvis hemligstämplade än idag.
Så har vi ju vänsterpartiet, som tidigare kallade sig kommunisterna som en del av namnet. Hur många tiotals miljoner har kommunismen på sina samveten? Jag har dålig pejling på om man skickade folk till Gulag p.g.a. ras men definitivt var så fallet om det gällde meningsmotståndare. Mao och kulturrevolutionen ej att förglömma. Hur många tiotals miljoner som fick sätta livet till under 60-70-talen vet nog ingen.
Så Expressen har hittat någon koppling med en gammal nazist från kriget och SD som är man vill lansera som att SD både har rasistisk bakgrund och är rasister. Tror någon att någon skandalblaska kommer att lansera knytningar mellan den rasism som utövades i detta land (länk till info om Rasbiologiska institutet) och socialdemokraterna? Knappast. Artikeln har säkert slipats på inom Expressens redaktion i månader för att kunna lanseras just före valet. Med erfarenhet om hur Expressen jobbar ids jag inte bekymra mig om sanningshalten.
Men visst är det paradoxalt att en av de ledande socialdemokraterna ger sig på SD både som valfloskler och vill klistra rena rasistdumheter på SD som parti, samtidigt som hennes partis historia är att man steriliserade alla som inte passade in i folkhemmet? Detta gjordes med stöd av Steriliseringslagen (länk) som avskaffades först 1975, och totalt ca 63.000 personer steriliserades. Sterilisering var regel vid abort.

Inga kommentarer: