söndag 28 september 2014

Halmstån som börjar tryta

Efter SD:s valframgång utbreder sig desperationen och dumheterna står som spön i backen. Jag vet inte hur många jag läst men dessa är två talande exempel; länk DN och länk UNT.

Det är uppenbart så att man inte kan fatta att Sverige inte kan vara hela världen socialbyrå, utan tror att alla som är med i SD eller röstade på SD är rasister. Detta är helt fel, och jag fattar inte hur det kan vara så svårt att fatta. Knutpunkten är att man på olika sätt försöker sätta stämpeln ”rasist” på alla som röstade på SD eller är med i SD. Jag blir rent utsagt förbannat trött på detta, och att man menar att det handlar om rasism samt att SD både består av rasister som inte tillstår det samt att alla hundratusentals människor som röstade på SD är rasister. Jag är inte rasist så enkelt är det. Däremot anser jag att den sanslösa invandringspolitik man ägnar sig åt måste sluta, baserat på en rad faktorer och rena fakta. Men det betyder inte att jag för den skull är rasist. Samma regler ska gälla alla som kommer till detta land oavsett hudfärg, religion, ålder, kön, sexuell läggning eller vad som helst. Att inse att vi har enorma kostnader idag, samt problem direkt relaterade till den förda invandringspolitiken behöver man inte vara raketforskare för att inse. Det är inget rasistiskt utan rena realiteter, och frågeställningen är alltså om vi ska fortsätta att släppa in alla ekonomiska lycksökare som smugglats hit samt deras anhöriga, eller ska vi slicka våra sår och lära av begångna misstag?
Men man gräver även i SD:s historia som parti. Så låt oss gräva i socialdemokraternas historia lite. Man hade ända fram till 1975 en lag med vilken man kunde tvångssterilisera svenska medborgare. Under 30 till 60-talet steriliserades alla som inte skulle ingå i folkhemmet, inkluderande raser som ansågs lägre. Kvinnor som tog abort steriliserades som regel eftersom en kvinna som inte var villig att ta hand om sitt barn ansågs ej lämplig som mor. Samerna är numera en liten befolkningsspillra som en följd av denna politik, och vi pratar alltså om beslut fattade av dåtidens socialdemokratiska regeringar.
Eller kanske ska vi dra upp vänsterpartiets kopplingar till kommunisterna i Kina, Sovjet och DDR? Hur många tiotals miljoner har kommunisterna avrättat? Eller varför inte Nordkorea?

Slutsatsen är att det börjar bli larvigt. Valresultatet sticker i ögonen på dem som inte fattat att det är skillnad mellan rasism och migrationspolitik. Man letar desperat efter att nästan kunna förbjuda eller svartlista SD och halmstråna blir allt färre. SD:s politik är inte rasistisk och det har tydligen en massa skribenter svårt att fatta. Så man försöker med mer eller mindre obskyra kopplingar avfärda, eller ännu hellre förbjuda SD.

Visst kanske det finns rasister som röstade på SD. Det finns säkert militanta vänsterextremister som röstade på vänsterpartiet eller är medlemmar, eller gamla socialdemokrater som är rasister. Inte konstigt alls, och ett parti har sin ideologi som givetvis inte stämmer med alla väljares men man röstar alltså på det bästa alternativet, enligt sin politiska uppfattning.
Men för att bli tjatig; SD:s politik är inte alls rasistisk, ska det vara så förbaskat svårt att fatta? Det handlar helt enkelt om immigrationspolitik, och SD anser att en mycket liten del av de som kommer till detta land är riktiga flyktingar enligt FN:s definition, samt vidare att en mycket liten del av de miljarder som spenderas på de ekonomiska migranter som kommer hit för att få en bättre levnadsstandard, skulle göra betydligt mer nytta där de riktiga flyktingarna finns. I flyktingläger, i konfliktområdenas närhet. Inte till "ensamkommande flyktingbarn" som fetljuger för migationsverket och sedan kostar 1.5 miljoner i skattepengar per år. 

Inga kommentarer: