måndag 29 september 2014

Vänsterpartister i riksdagen

Vänsterpartister har uppenbarligen ingen som helst respekt. Jag tycker att ett rent fundament för demokrati är att man låter andra människors åsikter komma till tals och man respekterar andra människor trots att man ofta inte delar deras åsikter. Jag skulle aldrig drömma om att avsiktligt störa ett torgmöte som hålls av vänsterpartiet även om jag tycker illa om deras åsikter. Men vänsterpartister anser att det är helt legat och demokratiskt att göra allt de kan och störa under SD-möten, för att på så sätt hindra andras åsikter att komma till tals. Det finns hur många exempel på detta som helst.

Sedan har vi beslutande församlingar i detta land. På kommun, landstings och riksdagsnivå. Landets högsta och lagstiftande organ är riksdagen. Det är inget forum för politiska markeringar i form av skramling av nycklar, slagsmål eller tutande i vuvuzelor. Det är ett parlament där man följer stipulerade regler när det gäller klädkod och man anför det man har att säga i talarstolen.
Nu har en dam vid namn Dinamarca satt på sig en t-shirt med texten ”SD=Rasister” (länk), för att dra ner riksdagen till ren gatuparlamentarisk nivå. För det första har man inte t-shirt i riksdagen, och för det andra definitivt inte med politiska budskap.

Men det var ju val av talmän idag vilket vänsterpartiet obstruerade enligt bästa förmåga. Hade jag varit talman hade jag sänt ut Dinamarca för hennes opassande och direkt politiska klädsel ur kammaren.
 
Men vad är nästa steg om vänsterpartiet inte stoppas, och tydligen inte fattar att de är i Sveriges högsta beslutande organ? Äggkastning, stenkastning, nyckelskramling, vuvuzelor, demonstrationer med fanor och parlamentariker som skriker ”Inga rasister i vårt parlament”, klippande av el, eller…
Sveriges högsta beslutande och lagstiftande organ är ingen jäkla cirkus. Åsikter och argument framförs i talarstolen, inte med klädespersedlar och banderoller.

Inga kommentarer: