måndag 8 september 2014

De som har mitt förakt

För något år sedan ägnade Researchgruppen åt rent dataintrång på Avpixlat, och lyckades hacka Disqus. Dessa uppgifter sålde man till, eller skickade till Expressen som körde rent olagligt Walrafferi, genom att smygfilma privatpersoner i deras bostäder. På så sätt kunde man hänga på ett antal kommentarer på SD-politiker för att smutskasta dem. Till saken hör att Researchgruppen består av ett antal vänsterextremister med tvivelaktigt förflutet och okänd(?) finansiering, och vidare att Expressen givetvis kraftigt förvanskade inläggen för att få största möjliga effekt. Researchgruppen har även lurat sig till kreditupplysningar på SD-politiker. Det behövs inte mycket logik för att fatta vad avsikten är.

I ett land som inte är PK-styrt, hade allt varit grovt olagligt, dels beträffande dataintrånget, smygfilmningarna, och vidare det pressetiska i att man förvanskar det personerna skrivit samt inte ger möjlighet till genmäle eller förklaringar.
Men man belönades med ”guldspaden” för sin verksamhet i detta fall. Olagligt och en stor spark i häcken från varje seriös tidning skulle varit min dom. Men Expressen och ”Grävargruppen” gottar sig säkert åt utmärkelsen, och det finns bilder på hur de firar med vänsterextremisterna  i Researchgruppen.
Men nu var man så fiffiga att man sparade de bästa till sist, och precis före valet. Tidigare gav man sig bara på lite lokala politiker, men för att uppnå maximal effekt kör man nu med politiker av högre dignitet som man smutskastar genom dataintrånget man fått av Researchgruppen, och som man sedan förvanskar och publicerar.
Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om Expressen kommer med fler rena ”avslöjande” murvelartiklar så här före valet, som är baserade på dataintrång, olagligheter samt de guldspadebelönade ”journalisternas” avsiktliga feltolkningar och förvrängningar.
Jag har inget emot yttrandefrihet, det är demokratins grund. Men reportrarna/journalisterna på Expressen har använt sig av olagliga uppgifter, smygfilmar, ger inga möjligheter till genmäle, förvanskar och publicerar i skandalsyfte, dessutom vid väl valda tillfällen och med direkt politiska motiv. Personer som dessa har mitt förakt.

Inga kommentarer: