söndag 7 september 2014

En fransk journalist

Jag läste just en kort men intressant artikel av en fransk journalist, Anne-Françoise Hivert, på denna länk .
Hon skriver detta för att jämföra svensk invandring mot den franska; Ser man på siffrorna säger de däremot något annat. 2013 registrerades 66 251 asylsökande hos franska myndigheter. Samma år tog Sverige emot 54 259 nya ansökningar. Migrationsverket prognos för 2014 ligger på 80 000.
För att nå samma nivå asylsökande per capita som Sverige, skulle Frankrike med sina 66 miljoner invånare behöva ta emot mer än en halv miljon asylsökande.”.
Det är bara att fundera lite runt dessa siffror och snacket om att andra länder inom EU borde ”ta sitt ansvar”. Det är bara att fatta att den invandringspolitik Sverige idag bedriver är ren harakiri. Vi är ett litet land uppe i norr som redan har enorma kostnader för den invandringspolitik man hittills fört, och ett antal problem med segregation, gängkriminalitet, våldtäkter, utanförskap, papperslösa, bilbränder o.s.v.
Men vår statsminister fortsätter på inslagen väg, försöker trumma i medborgarna att alla som inte instämmer i hallelujah-berikningskören är rasister. Nejdå, vi ska ”öppna våra hjärtan”, vilket innebär att han vill öppna våra plånböcker via skatten och föra en ännu mer sanslös migrationspolitik. Allt emedan vi har en usel sjukvård, inget försvar, låga pensioner, dålig äldrevård och skolresultat som faller som en gråsten.
Men låt mig slutligen citera artikeln ovan igen. ” – Frankrike kan inte ta emot hela världens misär.”. Visst är det då märkligt att sjuklövern tror att lilla Sverige skulle kunna det? I synnerhet om man tänker på vår ekonomi och de problem vi redan har.

Inga kommentarer: