måndag 15 september 2014

Turbulens och murvlar

Nu väntar en hel del turbulens. Jag tvivlar på att Löfvén lyckas sy ihop denna säck. Vänsterpartiet kommer givetvis att kräva ministerposter eftersom de vet vilket läge Löfvén sitter i, och då finns ingen anledning att miljömupparna att inte ha samma krav. Kanske V och MP backar på detta krav men risken är uppenbar att de insisterar.
Men ovanpå det är det så att Löfvén måste ha med både Centern och Folkpartiet. Ska de gå med på något vill de ha något i utbyte eventuellt även de ministerposter. Jag betvivlar att en sådan regering skulle fungera rent praktiskt. Om däremot alla partier mindre än sossarna avstår från alla krav finns en liten möjlighet att S kanske i samarbete med MP och V skulle kunna vara en minoritetsregering, men en mycket svag sådan. Man måste då både komma med förslag som accepterats först av MP och V, och sedan måste man få Centern och Folkpartiet med. Rent ohållbart.
Så det ska till mycket för att det inte ska bli nyval. Då kan man spekulera på vilka som skulle tjäna på det.
Men Expressens murvelgrupp fortsätter som vanligt (länk).
Huruvida det finns ett uns sanning i artikeln vet jag inte, men intentionen är helt klar vilken är att på alla möjliga sätt smutskatsa SD. Rent principiellt tycker jag att om någon begått ett brott och blivit bestraffad för det är saken utagerad. Saken kommer dock i en helt annan ställning om vi pratar om notoriska brottslingar, och eventuellt personer med en viss kriminell bakgrund kan betraktas som olämpliga för. Jag tänker mig t.ex. att det finns en logik i att inte anställa en pedofil på daghem eller låta en person med upprepade narkotikadomar handha sådana preparat.

Men vad ”grävargruppen” pysslar med är något helt annat, och jag frågar mig två saker; för det första om vi ska ha politikerbroilers som inte haft ens en felparkering under sitt liv, en tjock partibok och varit med i kyrkans barnkör? Är det pressen och deras skriverier som ska avgöra vilka personer som är lämpliga eller vem? Man kan ju givetvis notera att man aldrig ger de personer någon chans att gå i svaromål eller ens bestrida deras skriverier. Vidare kan man notera att ”grävargruppen” inte har några som helst problem att själva samarbeta med Researchgruppen, vars medlemmar har ett digert straffregister och man har använt sig av information som denna grupp kommit över genom uppenbart och avsiktligt dataintrång. Så långt sträckte sig logiken i "grävargruppens" handlande.
För det andra; om man nu ägnar sig åt avslöjande journalistik, borde man väl rimligtvis även ”granska” t.ex. medlemmar/riksdagskandidater från andra partier åxå? Vi vet att det finns en våldsvänster och det skulle knappast överraska någon om det finns ganska gott om våldsbrottdömda personer inom både V och deras ungdomsförbund. Men nix, ”grävargruppen” inriktar sig bara på ett parti, vilket är direkt partiskt, osmakligt och mycket långt från god journalistik.

Inga kommentarer: