söndag 24 januari 2016

Censur av internet nästa?

Många gör stora insatser för att möta och ge människor på flykt en ny start i Sverige. Samtidigt ser vi hur rasistiska lögner sprids på nätet och hatbrott begränsar människors frihet. Regeringen kommer under våren att presentera en offensiv för att bekämpa rasism och diskriminering.”
Detta kan man läsa i en artikel på DN Debatt idag. Författare är Löfvén och Romson. Men det är givetvis en massa svammel om hur synd det är om alla som lyckats smuggla sig hit, integration, undervisning, validering, utmaningar, m.m., alltså klassiskt svammel.
Men detta är ju en hatsite, eller rättare sagt en site med mina tankar och åsikter. Jag vet inte om åsikterna är rasistiska, men jag anser inte det. Om så skulle vara fallet är det bara att åtala mig eller påtala vad jag skrivit som är rasistiskt, så tar jag gärna en diskussion och lovar radera det som är rasistiskt.
Jag har alltså inget emot personerna som kommer hit eller delar upp dem baserat på några rasistiska kriterier. Däremot är det givetvis så att människor från andra kulturer och som tror på andra värderingsgrunder eller religioner givetvis leder till olika problem. Det vore fruktansvärt naivt att tro att man kan förändra människors fundamentala värderingsgrunder i och med att de passerar den svenska gränsen. Eftersom de även ofta bosätter sig i närheten av, och umgås med personer med samma bakgrund blir det ingen som helst integration, snarare tvärtom. På nysvenska kallas de mest problematiska områdena ”utanförskapsområden”. Men detta är ju just en hatsite, så jag måste nog tillstå att jag just hatar de politiker som sjunger massinvandringens lovsånger med rent svammel samt försöker dölja den förda migrationspolitikens problem.
Men det intressanta är att man kan konstatera att rättsväsendet, polisen, politikerna och andra myndigheter samt media har fått order om att inte ta upp de problem som finns. Det är klart att det finns idioter på internet, det ligger i öppenhetens natur och dessutom i tryck- och yttrandefrihetens fundament. Men vad värre är alltså att regeringen hindrar medborgarna att yttra sig och uttala sina åsikter. Den lagstiftning som finns är fullt tillräcklig och det behövs inga restriktioner på internet.
Och visst är det märkligt; skriver man något negativt om pedofiler är det en åsikt. Skriver man något negativt om mördare likaså, eller rattfyllerister. Helt accepterbart och det är inte näthat eller lögner.
Men skriver man något negativt om de som gör sexuella övergrepp på konserter eller i badhus, då blev det helt plötsligt rasism och näthat. Att sedan en viss grupp människor är överrepresenterade när det gäller just dessa brott har inget med rasism att göra, eller menar man att brotten blir mer accepterbara för att det är just en viss kategori personer som begår dem? Det verkar så, eftersom polisen döljer dem med kod 291, och vidare är det mycket osannolikt att någon fälls ens för ett så allvarligt brott som våldtäkt. Skulle det osannolika hända, d.v.s. att man fäller våldtäktsmän är straffen och skadestånden rena skämt.
Men Romson och Löfvén påtalar att hatbrott begränsar människors frihet. Hur är det då med svenska kvinnor och tjejer som nu inte vågar gå på konserter, badhus eller hem på kvällarna för att de riskerar bli antastade eller våldtagna? Är inte deras frihet begränsad, eller är de inte människor?
Så vad kan vi vänta oss för ”offensiv”? Mer mörkande av de problem som invandringen förorsakat? Censur av internet av allt som inte är PK enligt Löfvén och Romsons ribba? Kvotering av ”flyktingar” och invandrare till olika tjänster?

Det var många år sedan jag fattade skillnaden mellan rasism och migrationspolitik, men det verkar som det inte har gått upp för sjuklöverns riksdagspolitiker än vad som är skillnaden. Så låt mig förklara det så kanske till och med Löfvén och Romson fattar det: Migrationspolitik handlar om vilka man släpper in i landet baserat på olika parametrar. Så länge ingen av dessa parametrar baserar sig på hudfärg eller etnisk tillhörighet är det inte rasism. Så länge det inte handlar om kön eller sexuell läggning är det inte heller diskriminering. Den som är kritisk till den förda migrationspolitiken är inte ”främlingsfientlig”, utan enbart just kritisk mot mängden personer som släpps in i landet, och på vilka premisser samt vilka parametrar man ska släppas in i landet.

Nu är det så att denna och den tidigare regeringen släppt in enorma mängder människor i detta land och kostnaderna är likaså enorma för landstingen, staten och kommunerna och problemen direkt uppenbara. Många av dem är dessutom direkt hänförbara till t.ex. islam eller en rutten importerad kvinnosyn. Andra är ren gängkriminalitet med skottlossningar, mord och ”utanförskapsområden”.
En lokalpolitiker (s), publicerade detta på FB för någon dag sedan: ”Är Sverige hela världens socialtjänst?”. Några svar av typen – ”Javisst så är det”, dök upp, och sedan från politikern: ”Man kanske inte är PK om man ställer den frågan?”.
Nu pratar vi alltså lokalpolitik, men samtidigt finner jag det anmärkningsvärt att man inte fattar vare sig vad som pågår eller kan dra några som helst slutsatser, och frågeställningen om det är någon form av egenvärde i att vara PK? Rent skrämmande faktiskt, och det är ett rent faktum att detta lilla land uppe i norr är en ren socialbyrå för alla som vill ha en bättre levnadsstandard, med enorma kostnader och problem som följd. Landstingen har ingen chans att klara sina budgetar, kommunerna har plötsligt fått enorma kostnader i synnerhet när det gäller den sociala sektorn, polisen går på knäna, och staten ska nu låna pengar utomlands för att klara ekonomin.
Men vi har fortfarande inget försvar, taskig skola, dålig sjukvård, måste betala för tandvård, låga pensioner, och mycket mer - men med världens högsta skatter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hatsajt = digital informationskanal som förespråkade regeringens politik innan den blev regeringspolitik.

Ulmerkotten sa...

Haha. Så kan man ju se det. Och Löfvén och Romson är nu främlingsfientliga rasister, lite "light".

@rostaratt sa...

I ämnet, se här http://rny.nu/k/8708002
En nyhetssida som uppdateras konstant, torde läsas el revideras var dag av gemene man/kvinna.
Skriv rny.nu i adressfältet.
Konfigurera efter eget tycke.
Med vänlig hälsning @rostaratt
För att då belysa första länk kan med fördel även denna läsas http://www.uvell.se/2015/07/11/k%C3%B6p-en-lott-st%C3%B6d-en-sosse-27615714