lördag 16 januari 2016

Var är de hemlösa svenskarna?


I dagens Sverige sitter det tiggare snart i varje gathörn. Hitresta proffstiggare. Jag har ingen aning om de är organiserade, men det är ett rent faktum att det sannolikt inte finns en enda stad som är tiggerifri.
För många år sedan fanns det hemlösa i detta land som tiggde, alltså 10 år sedan. Det var svenskar som var hemlösa och tiggde för att kunna överleva. Dessa är nu utkonkurrerade av de hitresta proffstiggarna, och här är ett öde (
länk):
Sture, en hemlös man i 60-årsåldern hittades tidigt i onsdags morse död i väntkuren utanför sjukhuset i Nynäshamn. Sture hade sökt skydd från kylan på Nynäshamns sjukhus under natten till torsdagen. Men han fick inte vara kvar där. En väktare slängde ut honom, och han blev tvingad spendera natten i en väntkur utanför sjukhuset. På morgonen hittades han ihjälfrusen.”
Men med nuvarande politik är det givetvis helt legalt att lägga skattemiljarder på hitresta ekonomiska lycksökare och att de ska ha iPhones, eller krav på mat och annat, och kosta skattebetalarna runt 2.000 kr per dygn (s.k. ensamkommande flyktingbarn). Ovanpå detta ger folk pengar till proffstiggarna.

Men låt oss ta hand om våra egna problem först. Hjälpa våra hemlösa, och folk i detta land som behöver hjälp. Har de inget människovärde längre och ska frysa ihjäl? Lägg märke till att ingen har begått något brott då Sture frös ihjäl. Hoppsan, liksom, det bara hände, hade vi ingen aaaning om, föll mellan stolarna, inte mitt ansvar, o.s.v.

Jag ger aldrig ett öre till de ”Hej-hej” som finns i stort sett överallt, det är en ren principsak. Är det däremot en hemlös svensk får han några kronor. Lönar det sig att vara "Hej-hej", blir det bara fler hitresta "Hej-hej".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Borde vi inte alla önska zigenarna ett eget land?

Tänk vad praktiskt, ett ställe där de får leva precis som de vill utan att dra in andra i sin verksamhet.

Ulmerkotten sa...

Därstädes kan de ju tigga av varandra...någon ö någonstans.