söndag 10 januari 2016

Folk utan Försvar

Margot Wallström tycker att Försvaret ska börja med att hjälpa migrationsverket, kanske bistå vid miljökatastrofer och annat som ligger på andra myndigheter (länk). Som vanligt har man tillsatt en utredning. Vi som har varit med ett tag vet att det bara är svammel och ett sätt att vinna tid. Man blir minst sagt trött på den jo-jo-politik man bedriver. ”Modern värnplikt som gäller för både män och kvinnor” har hon tydligen snackat om.

Nu är det givetvis ekonomiska aspekter på detta: Regeringen har inte ett öre för att bygga upp något försvar. Vapensystemen är föråldrade, inga regementen finns, man betalar någon form av levnadsbidrag till soldater och att bygga upp ett försvar går inte i en handvändning. Vi pratar om tiotals år.


Men det finns inga pengar, så Margot kan ha vilka visioner hon vill om modern och jämställd värnplikt. Som vi alla vet kostar regeringens migrationspolitik sannolikt tre gånger mer än vad försvaret idag kostar, dessutom ackumuleras kostnaderna för varje person som kommer hit som s.k. flykting, och följaktligen skriver migrationsverket upp sina kostnader varje år. Vidare kommer kommunerna tvingas höja kommunalskatterna eftersom kostnaderna för personer som inte är i arbete förs över till just kommunerna efter några år när staten slutar betala ut dygnsersättningar till kommunerna.


Det finns alltså inte ett öre till försvaret, det är bara att fatta. De som finns i dagens s.k. försvar är officerare som desperat gnuggar bakdelarna på sina tjänstestolar för att på något sätt skära ner sin redan anorektiska budget. Antalet stridande soldater är ett skämt. Sedan kan Margot snacka bäst hon vill.
I bästa fall kanske Sveriges Försvar hålla en vecka, enligt förra ÖB för några år sedan. Tror någon denna situation har förändrats till det bättre?


Jag tycker att ”Folk och Försvar” är en helt felaktig rubrik för dessa möten. ”Folk utan Försvar” vore mer relevant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad vill Utrikesblondinen att vi skall försvara?

Knappast ett Sverige som värnar det svenska utan det konkursbo som hon och sociopaten från Täby lämnar efter sig när de - närmast obscent välavlönade - går till politisk slutförvaring i någon internationell organisation.

Vi förväntas försvara ett land som "tillhör dem som råkar befinna sig här" enligt Borderlinefeldt.

Hur tänker man då?

Ulmerkotten sa...

Ok, jag gillar inte att du kallar någon för sociopat, men det mig veterligt inget lagbrott och dock ej namngiven. Det är inget argument att komma med påhopp utan bara förolämpande.

Men ok, nu är man desperata. Man betalar soldater i samma nivå som städerskor och vårt land är "multikulturellt" enligt grundlagen. Vem trro man vill försvara detta, eller kanske hamna i någon internationell konflikt regeringen bestämt att man ska bistå. Notabelt är det uteblivna stödet till Frankrike. Regeringen verkar bli kissnödig eftersom man fattar att man har massor med militanta muslimer i landet som kan aktiveras.