söndag 10 januari 2016

DN mörkade sexövergrepp


Detta är en intressant artikel. Om vi drar tillbaka klockan ett halvår har tydligen en liknande incident som den i Köln inträffat. Det var någon form av musikevenemang i Stockholm och ganska precis samma saker som i Köln inträffade, men med ett 90-tal inblandade personer med många omhändertaganden. DN blev tipsade om detta, men när man fick reda på att ”… samtliga omhändertagna killar och män var ensamkommande från Afghanistan och Syrien.”, stängde man hela historien trots att den uppenbarligen hade stort medialt värde.
Det hade givetvis inte varit några som helst problem för DN att kolla upp äktheten i det inträffade via polisen, men det gjorde man inte utan avfärdade historien som ”...SD fabrikationer eller SD falsarier”.

Men så här idag, efter det som bevisligen hänt i Köln, gruppvåldtäkter samt rapporterna från olika badinrättningar hamnar ju denna historia i ett annat ljus. Men frågan inställer sig givetvis; varför valde DN att mörka denna historia? Det hade varit en smal sak att gå igenom polisrapporterna, kolla med polisen och sedan publicera. Eller kanske menar DN att polisen sitter och skriver SD-falsarier i sina rapporter?
Ta och läs artikeln i Nyheter Idag i sin helhet. Som jag påtalat tidigare – det finns ingenting som heter objektiv nyhetsrapportering, fakta, information eller utbildning (tack för den Public Service!). Propaganda är inte bara vinklingar, subjektiv nyhetsrapportering samt vad man väljer att berätta – det är lika mycket vad man väljer att inte berätta.


Visst är det förbaskat märkligt att Lilla Saltsjöbadsavtalet aldrig inträffat, men att det än idag stämmer klockrent med hur media agerar? Jag tänker i detta fall på denna text som var instruktioner till oberoende journalister: ”…systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell etnisk härkomst vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.”
Nu råkar ”drabbade populationer” vara svenska kvinnor som alltså inte får relevant information, därmed inte är medvetna om de risker för sexuella övergrepp som föreligger. Men de är väl offer på mångkulturens altare. Eller ska man hävda att de bara blir ”berikade”?


Här kommer ett exempel på "drabbad population". Notera att man filmar detta, lägger ut det på nätet och ingen av de inblandade gör ett vitten för att ingripa. Jag är äcklad över dessa personers kvinnosyn. Eller vad säger du Gudrun? Javisst ja, du är upptagen med att elda hundralappar. Sorry.
Add. Men såg just denna på DN. Så då kan vi ju fråga oss vilka det var som mörkade hela historien, eller hur? Givetvis inte DN. Ha ha ha!

Inga kommentarer: