onsdag 27 januari 2016

Sjukdomen heter islamofili

Man kan läsa i SvD på denna länk att Human Rights Watch (HRW), tycker att rädsla har spätt på islamofobi. För mig är ordet islamofobi ett nysvenskt och helt vansinnigt ord. Första delen av artikeln handlar lite vagt om islamofobi för att sedan driva in på regimer som kritiserar eller förbjuder olika grupper. Kopplingen är minst sagt oklar.

Som jag ser det är en fobi en obefogad rädsla för något som i själva verket inte är så farligt. Kanske spindlar, ormar, små instängda rum (klaustrofobi), eller vad det nu kan vara. Men ordet fobi betecknar alltså att rädslan är obefogad, och något som en person lider av. Man kan ju inte klassa det som någon sjukdom, men ändock något felaktigt och en obefogad rädsla eller skräck.

Men då har vi just islam, och vi måste fråga oss vad som är obefogad rädsla för det som islam för med sig till västerlandet? Vad ”fobiskt” ligger det att ifrågasätta att en gammal skrift från 600-talet ska gälla i västvärlden 2016? Det handlar inte ett dyft om att vara rädd baserat på något obefogat. Det handlar om ren logik att fatta att en sådan skrift inte har någon som helst bärighet 2016. Vidare är den direkt skadlig för samhället då den är överfull av dumheter och uppmanar till brott.

Sedan finns det de som är naiva nog att vara muslimer och tror på det som står i koranen. Det har kommit hit och ställer krav på det svenska samhället baserat på koranen, vad imamer säger och deras egen knäppiga bild av verkligheten. Dessa krav ska man acceptera för att inte få stämpeln i pannan som islamofob. Det är bara en tidsfråga innan det inte finns fläskkött att tillgå i livsmedelsbutikerna och allt från oxar till räkor är halalslaktade. Och vi ska givetvis snart acceptera muslimska helgdagar, och plocka in dem i vår kalender.

Det är bara kasta allt vi lärt oss som mänsklighet på 1400 år på skräphögen till förmån för islam, eller hur?

Redan med ovanstående argument framstår islam som rent nonsens, och med all rätt och logik.

Men ovanpå detta har vi alla terrordåd direkt kopplade till islam, IS, Boko Haram, al-Qaida, al-Shabaab och en hel rad militanta muppar som bevisligen är rena terrorister och helt enligt koranen ser det som sin uppgift att döda så många otrogna de kan.

Så vaddå ”fobi”? Kommer det in en massa muslimer i landet som ställer krav på mitt samhälle är det ingen fobi. Det är ren verklighet 2016, och jag har ingen som helst fobi. Däremot är jag realist till skillnad från sjuklöverns politiker som naivt släpper in varenda kotte som är ekonomisk migrant, ljuger om sin ålder och kan dra en vals för migrationsverket. Sedan kommer alla anhöriga åxå, och eftersom koranen tycker det är ok med pedofili ska vi acceptera att det kommer ”gifta” par hit.

Jäpp, jag vill förbjuda islam i detta land. Vill någon vara muslim och be hemma kan det vara accepterbart. Men att ställa krav på det svenska samhället eller att vi svenskar ska acceptera islam som religion köper jag inte. Islam är en extrem sekt som inte har någon logik eller har anpassat sig till ett västerland 2016. Passar inte mitt land, och du har ”flytt” genom hela Europa för att ta del av mina skattepengar, eller du begår brott här, ska du förpassas ur landet som non gratia.

Jag lider inte av att vara realist. Men hela sjuklövern lider av sjukdomen naiv islamofili och vägrar koppla in vare sig rena fakta eller se de problem och kostnader man förorsakat. En allvarlig sjukdom baserat på en helt felaktig värlsdsbild, förnekande av att världen gjort framsteg sedan 600-talet och tusentals människor som mördats av terrorister. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag kan konstatera att världens 56 muslimska länder SAMTLIGA är mer eller mindre dysfunktionella, skall jag då verkligen beskrivas som islamofob?

Min observation är reell och det finns ingen som kan påstå att den är påhittad. Det är heller aldrig någon som hävdar motsatsen utan reaktionen är mer av att "så säger man inte". Nähä?

Om en uppenbar spade inte identifieras som just en spade så blir det knepigt. Väldigt knepigt.

Dessutom kan vi konstatera att islamofobin grasserar i hela världen. Det finns inte ett enda land i världen som uppskattar muslimsk invandring. Inte ens muslimska länder.

Ulmerkotten sa...

Just så, och du lider alltså på nysvenska av grävofobi eftersom du envisas med att kalla en spade just en spade. Kan du sedan identifiera hur den används eller hur spadar historiskt används blir tillmälen ännu värre. Gärna med kopplingar till ord med "z" i.