tisdag 12 januari 2016

Den röda tråden

Nu är det bara kul att läsa media. Artikel efter artikel från feminister och andra som på olika sätt menar antingen att det så att det bara varit ett enormt mörkertal som nu har kommit till ljuset samt att det inte alls är någon skillnad på män med svensk resp. invandrarbakgrund, eller alternativt har man en hel hög med fantasifulla förklaringar som på intet sätt är varken realistiska eller trovärdiga. Det är väl bara en tidsfråga till dess man skyller på klimatförändringar, eller koldioxidutsläpp (grattis MP!), som en anledning till att män från Nordafrika eller Afghanistan varit närgångna vid olika tillfällen vid konserter, i badhus och även orsakat att kvinnor våldtagits. Eller vad sägs om förslaget om att påtala om att svenska kvinnor är rasistiska? Alltså att de bara anmäler invandrares sexövergrepp, men inte svenskars? Kanske är det så att det kallare klimatet i Sverige tvingar män från Afghanistan och Afrika till närkontakt i avsaknad av det varmare klimatet?


Man kan alltså avfärda en stor mängd artiklar i media som rent trams och förnekande av rena fakta som finns, men som man försökt förneka. Den direkta kopplingen till islam är givetvis ren tabu att ens tänka på.


Själva förnekelsen och mörkningen är en egen historia. Nu har Eliasson satt till en utredning (eller kommer att göra det). Detta är ett klassiskt knep för att dels vinna tid, men även för att det ska rinna vatten under broarna då medborgarnas politiska minne är kort. Så ju längre tid en utredning tar ju bättre. Kanske klarar Eliasson skalpen. Han har ju handlat helt enligt de PK-instruktioner som kommit från högre ort så han kanske kan sparka ett gäng underchefer och klara skalpen. Man må dock veta att han säkerligen är och har varit medveten om de förhållningsorder som gått ut från Propagandaenheten.


Det vore förbaskat intressant att spåra Propagandaenheten. Men sannolikt törs ingen framträda berätta vilka förhållningsorder man fått eller av vem eller vilka, och man kommer nog inte nå pudelns kärna. Faktum kvarstår alltså; ett land där informationen medborgarna får, silas och förvrängs, samt nämns inte alls när det inte passar. Domstolar, media  och polisen handlar enligt Propagandaenhetens instruktioner. DDR. Men lille medborgare – Public Service som du måste betala för tillhandahåller bara opartiska fakta, information och utbildning. Grattis!

Inga kommentarer: