måndag 11 januari 2016

Propagandaenheten

Det blev tydligen en stor nyhet av detta i att media mörkat sexualövergreppen i alla fall. Men DN var snabba med att gå ut och skylla på polisen, och klarade sig ganska helskinnade ur debatten. Men enligt min länk igår, var det helt uppenbart att de valde att inte göra ett dugg eftersom de ansåg att det var "SD-falsarier" eller "SD-propagande", vilket de givetvis hade kunnat glömma om de snackat med polisen.


Jag drar mig till minnes en liten landsortspolis som för något halvår sedan skrev i en lokaltidning att det var två mörkhyade som man sökte för ett mindre rånförsök. Det blev ett jäkla liv och han fick givetvis krypa till korset. Det är givetvis så att inte mörkhyade begår fler brott än andra p.g.a. sin hudfärg. Men om det gäller att få tag i brottslingar, som det gällde i detta fall är det synnerligen intressant information. Men det var alltså viktigare att vara PK i detta fall än att få fast brottslingar.


Detta är symptomatiskt och om en kvinna har blivit våldtagen går man definitivt inte ut med någon information om den man vill ha fast, även om det kanske skulle leda till ett gripande.


I mitt huvud råder inget som helst tvivel om att polisen erhållit strikta instruktioner om att undanhålla rena fakta även om de både är relevanta samt kan leda till att brott klaras upp. På direkta frågor om beskrivning av gärningsman brukar det heta ”av utredningstekniska skäl”. Men givetvis kommer det ändå inte bli någon längre utredning eftersom man varken kan eller kommer att lagföra någon. Skulle dock så bli fallet är det friande dom, eller domar och skadestånd som är att betrakta som rena skämt. Det är givetvis ren rättsröta, precis som den vi ser i domstolarna när det gäller våldtäkter och gruppvåldtäkter.


Men som jag skrev tidigare var det så att DN tipsades om övergreppen i Kungsträdgården, men dök. Det skulle förvåna mig om det inte finns ett antal andra nyhetsmedia som gjort samma sak, sannolikt på direkta order från vad vi kan kalla Propagandaenheten. En enhet skapad på bästa DDR-manér och under kalla kriget, och som sjunger på sin sista vers idag, mycket tack vare internet.


Men nu får alltså polisen bära hundhuvudet, även om det är helt uppenbart att de handlat helt i enlighet med Propagandaenhetens instruktioner. Undertecknad skulle ge en hel del för att få ta del av dessa instruktioner, med det är jag övertygad om, kommer att förbli en våt dröm. Kanske var det de som höll i avtalet som inte existerar eller har funnits, Lilla Saltsjöbadsavtalet. Men som sagts, det som blev känt av dett ”icke”-avtal stämmer förbaskat väl in på hur media och statsmakterna agerar än idag.


Men vi har alltså ett antal incidenter och polisanmälningar avseende det som hände i Kungsträdgården. Det skulle vara kul att få veta hur många fällande domar man utdelat, och vad straffen blev? På det finns givetvis bara ett svar: 0.


Jag skrev för några dagar sedan att medborgargarden inte var långt borta. I tyska media rapporteras att vissa kategorier tyskar tagit till gatorna och spöat upp personer med utländsk härkomst. Kanske kommer medborgargarden även i detta land då man inser att myndigheter och media är mer intresserade av att vifta med PK-flaggan och undanhålla sanningar än att upprätthålla lag och förmedla relevanta nyheter. Jag skulle inte bli förvånad om det på internet dyker upp en grupp för ”våldtagnas farsor” med tungt krypterad datatrafik, som inte drar sig för något.

Add: Men så läser man detta av Fredrik Karlén, där han hänger upp sig på ordet konspiration. Man blir liksom illamående, både med tanke på alla kvinnor och tjejer som drabbats, rättsväsendets kastrering, och att media förväntas rapportera om nyheter och inte avsiktligen dölja rena fakta. Men vad är den gemensamma faktorn Karlén? Månne islam och en rutten kvinnosyn som inte hör hemma idetta eller något västerland? Var det kyrkans korgossar, kanske scoutförbundets manliga, eller vad hittar du för gemensan faktor Karlén? Kanske var det inte en konspiration, men den ruttna kvinnosynen lyser med sitt fula ansikte över hela incidenten precis som i Köln. Ta och kolla mitt förra blogginlägg och titta på den sista länken. Bitte.3 kommentarer:

Anonym sa...

Eliasson är vidrig.

När svensk polis inte rapporterar om verkliga förhållanden när det gäller brott där invandrare är inblandade, så är det en uppvisning i löpande anpassning till politiker och media och ett agerande som både DN och politiker uppskattar. Eller i vart fall gjorde.

Saken blir dock lite för komplicerad när den vittnas om från olika oberoende håll och bilden är samstämmig. Polisens värdegrundsbaserade rapportering blir då alltför för uppenbar och till och med media och politiker tvingas ta sin hand från hanteringen och deras pålitlige politruk Eliasson vänder sig då mot sina egna poliser och försöker klandra dem i ett försök att komma undan stormen.

Det är ett motbjudande skådespel när poliser - som bara gjort exakt vad som förväntades av dem - lämnas åt vargarna när Wolodarski skall rädda sin agendasättande journalism med hjälp av lydiga journalister och politiker samtidigt snabbt söker sig bort från det humanitära poserandet och låtsas som att de inte stött den värdegrundsbaserade rapporteringen.

Sorgligt att skåda hur fotfolket som "lydde" blir uthängt av sin egen chef.

Ulmerkotten sa...

Jåpp det är riktigt. Men nu är frågeställningen vilka som skickar ut direktiven och på vilkas kommando. Vi diskuterar på nedervåningen men svaren finns högre upp.

Tack för kommentaren!

Anonym sa...

Det behöver inte skickas ut några direktiv, det är det som är så sjukt.

I det samhälle som Sverige har utvecklats till vet varje någorlunda lyhörd person vad som förväntas. Visst skall undertryckas, visst skall framhävas och resultatet blir den hyllade värdegrundsbaserade yttrandefriheten.