lördag 11 februari 2017

10 enkla frågor

Nu är sjuklöverns politiker kissnödiga. Man tillstår alltså att det finns runt 20 utredningar om detta och Sarnecki nämnde 24-25 i ämnet. Ygeman säger att detta inte alls är något nytt fenomen och att man diskuterat det politiskt under en lång tid. Ok…då inställer sig tio frågor:
1. Varför i h-vete har man inte gjort någonting åt det? Det finns massor med åtgärder för att komma till tals med brottslighet. Ygeman svamlade för ett tag sedan om att det hela berodde på socioekonomiska faktorer. Det spelar ingen som helst roll vad det beror på, problemställningen finns där här och nu och drabbar svenska folket. Hur kan man mot denna bakgrund inte vidta åtgärder för att komma till rätta med ett problem? Det är ingen ursäkt att brottsligheten beror på ”socioekonomiska faktorer”, det hjälper inte brottsoffren ett dyft, och är ingen som helst grund för straffrabatter eller för att en person inte ska utvisas.
2. Var är utredningarna? Om de gjorts med skattepengar har vi, det svenska folket rätt till deras innehåll.
3. Om man nu känt till problemet länge, som Ygeman och Sarnecki tillstår, hur kan man ha tillåtit den sanslösa massinvandringen till Sverige de senaste åren? Det är minst sagt ofattbart att man med en tilltagande kriminalitet uppenbarligen direkt relaterad till invandringen, bostadsbrist, och enorma kostnader för invandringen, inte har begränsat invandringen utan tillåtit den största invandringen per capita i hela västvärlden.
4. Hur kan man ha accepterat personer som smugglat sig genom hela Europa, betalat för smugglingen, över dussintalet gränser, från en annan världsdel, och hundratals mil för ”flyktingar”?
5. Hur kan man tillåta EBO, alltså lagen om eget boende? Det är uppenbart att det enbart har lett till s.k. utanförskapsområden och problemen i dessa tror jag vi alla känner till.
6. Hur kan man ta pengar från stöd till riktiga flyktingar i flyktingläger för att finansiera den sanslösa invandringspolitiken? Är det en humanitär politik att låta riktiga flyktingar i konflikters närområden svälta samtidigt som man betalar enorma summor till flyktingbaroner för boenden här i Sverige?
7. Hur kan migrationsverket ha rätt att placera ut s.k. flyktingar i rikets kommuner efter vad de anser var deras behov? I grundlagens första paragraf står det i klartext att kommunerna ska ha självstyre.
8. Hur kan man tillåta att en person hämtar ut ett antal pass med de mest naiva bortförklaringar? Det är direkt uppenbart att dessa används till illegal människosmuggling.
9. Vad kostar invandringen? Varför finns inga som helst uppskattningar eller beräkningar på detta? Det är idag ganska ointressant med svammel som ”Sverige behöver invandringen”. Vi måste veta här och nu vad invandringen de facto kostar, sedan är det en helt annan frågeställning om Sverige behöver invandringen.
10. Sverige är en stor nettobetalare till EU. Varför ska vi vara det när EU som organisation inte tar ansvar för invandringen, samtidigt som vi har enorma problem och kostnader för att ha tagit emot s.k. flyktingar som smugglat sig genom hela Europa, och har tagit emot flest s.k. flyktingar per capita i hela västvärlden.

Inga kommentarer: