söndag 5 februari 2017

Hatiskt inlägg?

I detta land gäller det att vara politiskt korrekt. Nu har alltså en polis med massor med år i yrket skrivit att i princip alla brott är personer med utländskt ursprung där han jobbar (länk). Det är givetvis inte PK och därför lämnas saken till åklagare för att han, utan att skriva det i klartext, påtalar att den grova kriminaliteten ligger personer med utländsk härkomst bakom.
Nu har vi alltså en rikspolischef som försöker bortförklara hela problematiken, och en justitieminister som skyller problemet på socioekonomiska faktorer, och menar att om man tar bort dessa försvinner hela problematiken.
Sorry Ygeman, den logiken håller inte och jag har skrivit om detta för några dagar sedan. Dessutom kvarstår problemet och det är uppenbarligen så att, precis som denna polis påtalar, ligger personer med utländsk härkomst bakom den brottsvåg som vi nu ser och i synnerhet sexualbrott. Att de inte har jobb, tillräckligt med pengar, bor i utanförskapsområden eller vad det nu må vara gör inte problemet mindre.
Det är ett problem skapat av denna och den tidigare regeringen, inga andra. Polisen går på knäna och har larvigt låga löner för det jobb de tappert försöker utföra.
Vi har nu sett några poliser som berättar sin version och hur de upplever sin arbetssituation. Nu händer alltså något direkt PK, dessa poliser hängs ut och bestraffas i stället för att man erkänner och tar tag i problematiken. Dessutom är det direkt uppenbart att man försöker dölja vad man ställt till med genom att inte varken utreda eller publicera siffror på den överrepresentation som är minst sagt uppenbar.
I det aktuella fallet skriver alltså polisen en rad förnamn. Vad man inte nämner i media är alltså att det enbart är förnamn, det finns alltså ingen som helst möjlighet att koppla ihop varken specifika brott med personer, eller specifika personer med brott. Men givetvis är det inte PK då de förnamn som nämns är uppenbarligen av utländsk härkomst.

Så nu hamnar vi där igen och ag vet inte för vilken gång i ordningen; att skylla på socioekonomiska faktorer som Ygeman gör är bara nys och dessutom förminskar det inte problematiken per se; jag vill ha fakta och färsk statistik från BRÅ om kriminalitet och personers bakgrund. Det är inte det minsta rasistiskt utan information vi medborgare behöver och har rätt till för att göra rätt beslut vid valurnan. Att dölja fakta och hänga ut personer som publicerar sin bild av verkligheten är både odemokratiskt och att hindra dem från den grundlagsskyddade yttrandefriheten.
Detta är polismannens inlägg:

Inga kommentarer: